Bouwwerkzaamheden tunnel

Vanaf begin dit jaar is een deel van de Ringweg afgesloten. Al bijna tien maanden dus en dat is wel lang. Elke keer helemaal omrijden, maar daar wen je aan. De laatste maanden rukten de werkzaamheden op richting ons huis, en daar wende ik nìet aan! Ik ging maar zoveel mogelijk weg, want het maakt ook veel lawaai. In een poging de moed erin te houden, hing ik een paar keer een vlaggetjes-lijntje op. (Die vlaggetjes had ik recent ergens gekocht en ik zocht een plekje waar het even languit kan hangen.)

Ik ben niet de enige die af en toe gaat kijken bij de bouwwerkzaamheden (die nu dag en nacht doorgaan!). Gistermiddag was het gewoon druk daar. De hele buurt loopt uit om te kijken. Na tien maanden voorbereiding wordt nu bijna een nieuwe tunnel geplaatst onder het spoor. Ik nam m’n vlaggelijntje nog maar eens mee. Het onkruid langs het hek is hoogopgegroeid, dat zegt ook wel wat over hoe lang dit al duurt.

Er is speciaal een tribune geplaatst om de werkzaamheden te volgen! De volgende foto is van bovenop de tribune. Het hele spoor is al weg. Een hijskraan houdt de bovenleiding omhoog. Straks wordt centimeter voor centimeter een hele grote betonnen ‘bak’ (rechts op de foto) naar het weggehaalde spoor geduwd en dan kan het spoor er weer op. Die bak is gelijk een tunnel en als die op z’n plaats ligt kan de Ringweg weer worden aangesloten. Wàt een constructie! (ook life te volgen via webcam op youtube: prorail/osseveld)

Dit is toch wel spectaculair. En hoewel ik me ècht niet vrolijk voel over een jaar lang herrie vlakbij ons huis, vind ik dat vlaggetjeslijntje toch wel passend. Dit is heel erg knap wat ze hier allemaal doen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.