Braamsluiper op gieter


Lang geleden had ik een grote kalender met platen van Marjolein Bastin. Die vond ik zò mooi dat ik er wel wat langer dan een maand tegenaan wilde kijken. Ik plakte er een paar op een stuk zalmroze karton en hing die platen in de slaapkamer. En toen het tijd was om ze weer eens op te ruimen, kon ik er nòg niet toe komen om ze weg te gooien. Dus vandaar dat ik hier een dertig jaar oude kalenderplaat kan laten zien. Ik vond een borduurwerk van dezelfde afbeelding: Braamsluiper op gieter. Dat gebeurt niet vaak dat ik een borduurwerk naast een bijna even-grote afbeelding kan leggen!

Wat is eigenlijk een ‘braamsluiper‘? Het is een vaalbruin vogeltje met een opvallend witte keel, wat ik bij mijn weten nog nooit heb zien vliegen. Maar het zou kunnen dat ik hem laatst heb gehoord! Ik hoorde een snelle klepperende ratel die heel lang aanhield. Echt een opvallend geluid, midden in het stille bos. Het zou dus goed kunnen dat het zo’n braamsluipertje was. Ik las dat hij zich vooral in april laat horen en de rest van het jaar zwijgzaam is. Dus wie weet was het hem wel, en heb ik na al die jaren eindelijk een idee van het geluid bij dit mooie plaatje.

Het borduurwerk is voor m’n shop. Met als extra de vergelijking met de originele tekening (nou ja, een kalenderplaat ervan…)

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Vragen mag

Een leuke ontmoeting

Amerikaanse quilts

Kralen van versiering tot sieraad

Reacties

  1. Marjolein Bastin kan prachtig tekenen. Ik vond voor een prikkie ern boek van haar en ben er erg blij mee. De brasmsluiper ken ik niet, maar hij ziet er schattig uit.

  2. Tja, soms plaats ik iets te snel. ern is natuurlijk een. En een brasmsluiper kent niemand. Moet braamsluiper zijn.

    • Margriet Hof zegt:

      Evengoed hartelijk dank voor je reacties hoor, die waardeer ik altijd!
      En een foutje ‘sluipt’ er soms ook in, dat heeft dat vogeltje ons gewoon voorgedaan met z’n gesluip. Grappig woord eigenlijk, dat sluipen.

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen