Breien bij brood


Hoewel ik al wel genoeg blogjes heb voor vandaag, moet deze er nog even bij. Want een foto van het eerste brood wat mijn man bakte, dat kun je niet overdoen want dan is het niet meer het eerste. We hebben al eens eerder een brood-bak-periode gehad, maar die ging weer voorbij want er waren toch dingen die niet helemaal bevielen. Nu weer eens opnieuw geprobeerd, met een wat andere aanpak. En nu lag er vanmorgen zo’n lekker broodje klaar voor het ontbijt! Dat vroeg dus om een foto.

Op mijn oude keukentafel staan al een paar maanden schalen met noten en fruit. Een houten plank voor het brood. En het handdoekje erbij wat ik aan het breien ben. Want bij de naturel-look horen ook gebreide doekjes. Ik vind het wel een mooie combi: Broodmes bij Breipennen!

Er zijn meerdere manieren om zo’n klein doekje te breien: schuin (van punt tot punt), zoals het handdoekje onder de boterham.
En gewoon recht, en dan ook nog zonder rand. Dat is wel heel simpel, maar ideaal om niet te hoeven nadenken onder het breien, bijvoorbeeld tijdens het tv kijken. Dus ik denk dat ik straks wel klaar ben met dit gebreide doekje, want ik ga nog een tijdje naar de royal wedding in Engeland kijken.

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

“If you love somebody, let them know”

Bevrijdingsdag

Egeltje in de tuin

Gehaakt retro rokje

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen