Breien bij de TV en Breien voor iedereen


Breien bij de TV: dat is één van de leukste boekjes die ik recent ben tegengekomen. Dit boekje uit 1972 bevat geen patronen, maar alleen makkelijk te lezen en te begrijpen uitleg voor verschillende breisteken. Een leuke stimulans om de uren voor de beeldbuis te benutten door de handen te laten breien.
Het boek “Kreatief Breien” is ook een interessant boek, van hetzelfde jaartal als het tv-boekje. De auteur Mary Walker wordt in het voorwoord geprezen om haar vakkennis en kreativiteit: “Zij houdt één van ’s werelds grootste vormen van volkskunst in stand en zij geeft daaraan een nieuwe betekenis in deze luidruchtige wereld vol machines.” Het is de bedoeling van dit boek om bij mensen die breien en bij andere kunstenaars begrip te wekken voor het breien als onafhankelijke nieuw opgekomen kunstvorm, en de sterke zwart-wit foto’s dragen bij aan dat doel. Het boek begint met een hoofdstuk over breivondsten uit de geschiedenis en daarin plaatst ze de vernieuwing van de zeventiger jaren in een lange lijn.
Modeaccessoires” is een boek uit onze tijd, en laat zien hoe je met eenvoudige en verrassende accessoires helemaal up to date kunt zijn.
De eerste zin van het Breien-boekje met de Basistechnieken is: “Het was in het begin van de 4e eeuw dat iemand in Egypte een paar vuurrode kindersokjes breide met een kabelpatroontje. Vele eeuwen later zijn deze nog te bewonderen in een Londens museum.” Een foto van deze kindersokjes is te zien in het nieuwste boek van Henriette Beukers. Dat is toch leuk van onze tijd: we worden steeds beter geïnformeerd over de geschiedenis van dit grootse ambacht!
Het oude boekje “Ik leer breien” is een geliefd verzamelaars-boekje. En dan is er nog Romantisch Breien en Breimode voor vrouwen. Breien is van alle tijden en Breien is voor iedereen!

Bewaren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.