Breien en Borduren met Beads

Kralen geven glans aan gebruiksvoorwerpen en sieraden. In alle culturen en in alle tijden zijn kralen verwerkt in kunstzinnige creaties of geven kralen-afwerkingen nèt iets extra’s. Werken met kralen kan een boeiende hobby zijn, vooral als je een paar van die mooie boeken hebt die laten zien wat er allemaal mogelijk is en hoe je het voorbeeld kunt namaken.

Deze boeken focussen vooral op de verwerking van kralen bij Breiwerk en Borduurwerk. Beide werden al in de Victoriaanse tijd toegepast en sommige van deze boeken halen die geschiedenis op om daarna wat eigentijdse projecten te illustreren, die gebaseerd zijn op de vroegere kralenmode. Elk boek heeft z’n eigen invalshoek, en ook z’n eigen taal: dit zijn bijna allemaal Engelse boeken: The Art of Bead Embroidery en Knitting with Beads.

De uitzondering is voor een Nederlands boekje van drie vrouwen die zich ten doel stelden om de oude traditie van het kralentasjes-breien niet verloren te laten gaan, en dat mag wel even in de spotlights: Gebreide kralentasjes!
Boeken en boekjes laten niet alleen zien wat een mooie dingen er vroeger werden gemaakt, maar stimuleren ook om die glansrijke technieken opnieuw te beoefenen en zelf iets moois te maken!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.