Vijf vrouwen, een man, een kind en een baby: allemaal kijken ze de lezer aan vanaf dezelfde hoek nèt iets van het midden van het tijdschrift. Burda had Breimode voor het hele gezin. In de jaren tachtig werd er volop gebreid en verschenen er talloze tijdschriften met Fantastische modellen. Sommige tijdschriften met truien Gebreid voor hem, andere specifiek voor ‘Volslanken‘. Je kon breien voor Kleuters of voor Onze baby. Voor de Noorse patronen & jacquards verscheen een apart nummer en er was ook een special met de aktuele truien en vesten in Herfststeken. Volop breiplezier!
Deze tijdschriften zijn allemaal goed bewaard gebleven en gaan een nieuwe ronde in! O ja, ronde…. dat wil ik nog vermelden: tegenwoordig wordt er veel op de rondbreinaald gebreid en sommige oudere breisters hebben helemaal geen zin om daar naar over te schakelen. Zij zijn juist op zoek naar die goede oude tijdschriften, met brei-aanwijzingen op de manier waar we toen aan gewend waren. Dus ik ben blij dat ik deze mooie tijdschriften kan aanbieden.
4 gedachten over “Breien met Burda”
Ja, Margriet, dat klopt precies: mijn dochter breit alles op van die bamboe “sprietjes” (zoals ik ze noem) en ook op rondbreipennen. En ik houd “hardnekkig” vast aan mijn gewone ouderwetse metalen breinaalden. Dan heb je tenminste houvast, vind ik. Eigenlijk brei ik niet meer zoveel, maar nu ben ik toch weer eens aan de slag gegaan: een zeer ruimvallende jaren-80 trui uitgehaald, prima wol, niks vervilt of zo, maar wel een beetje kronkelig, natuurlijk. En dat moet een naar hedendaagse maatstaven draagbaar vest worden, en misschien nog wel een half erbij ;), want er is wol genoeg :).
Die oude Burda’s en Neue Modes, wat een jeugdsentiment! Voordeel van die bladen was wel, dat de beschrijvingen goed duidelijk waren, precies wat je zegt. Maar of de nieuwe generatie daar ook zo over denkt?
Groeten van Digna
Knap hoor, om een oude trui uit te halen en er iets nieuws van maken! Dat geeft veel voldoening!
En inderdaad: van de wol die je dan overhoudt (van die ruime trui van toen) kan er nòg wel iets bij. Blij dat de mode nu niet meer zo ruim is. Succes met breien!
Toch heb je een lange rondbreinaald of vele sokkennaalden nodig voor twee modellen! Anders krijg je niet zulke mooie passen… Maar ja, Duitsers breien al heel lang op korte naalden of met een rondbreinaald. Daar hadden we het al eens eerder over. Hartelijke groeten, Hennie
Ja, voor die ronde passen heb je wel een rondbreinaald nodig. Maar het valt me op dat veel vrouwen toch graag die oude tijdschriften hebben, vanwege de vele patronen die erinstaan die op ‘gewone’ pennen worden gebreid.