Breimachineplezier

Een leuke sport is om een oude breimachine te scoren en te proberen die weer aan de praat te krijgen. Mijn zus heeft er al drie en die staan op zolder te wachten tot het schip met tijd binnen komt varen. Ik begrijp haar fascinatie wel, en ik denk dat meer vrouwen die aantrekkingskracht voelen om zo’n mooi apparaat weer te gebruiken. Maar als het dan gelukt is om er één te verwerven en als dan blijkt dat alles het nog doet, dan kun je nog wel een paar oude boeken gebruiken waar een overzicht in staat van alles wat je ermee kunt maken. Die steken-overzichten, zoals het Stitch World Patttern Book of het Bulky Stitch Patterns Book zijn fascinerend. Er staan zoveel mooie steken en combinaties in!

Of misschien ben je meer geholpen aan een oud instructieboekje. Daarvan plaats ik er ook een paar in m’n shop (ook nog een paar die niet op deze collage staan).
In de tijd dat in veel gezinnen een breimachine stond, verscheen ook een apart tijdschrift: Breimachineplezier. Daarvan heb ik twee oude nummers.
En er is ook een heel boek verschenen wat een complete cursus geeft om te leren Breien met de breimachine.
Voor veel Breimachineplezier, en die naam ik dus niet zelf verzonnen!

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Vogels in kruissteek

Assisi borduurwerk

Vogeltje borduren

Tas uit Thailand

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen