Mijn breiwerk

Het lukt me bijna nooit om me helemaal aan het patroon te houden, en ook nu weer doe ik het anders dan was voorgeschreven. In het patroon wat bij de wol hoort stond dat alles op de rondbreinaald kon. Twee rondbreinaalden van 80 en 40 cm. had ik voor het gemak maar erbij besteld, maar dat bleek geen goede koop. Die rondbreinaalden waren van matige kwaliteit waardoor het haast niet mogelijk was om ermee te breien. Maar ook vanwege een andere reden wilde ik ze niet gebruiken voor de mouwen. Het bleek dat ik – volgens het patroon – zòveel steken op moest zetten dat die mouw haast op de onderkant van een babytruitje zou gaan lijken. Toen bedacht ik dat het patroon waarschijnlijk expres zoveel steken had opgegeven, omdat je er anders niet mee kon rondbreien. Nou, zo’n lubbermouw hoef ik niet, dus ik pakte de gewone pennen er maar weer bij.

Dat is dan een voorbeeld van hoe je toch altijd zelf moet opletten bij de patronen van nu. En ook een illustratie van dat ik het begrijp als mensen mij mailen dat ze blij zijn dat ze bij mij die oude Neveda- of Hema-breigidsen kunnen bestellen. Veel breisters vallen liever terug op de degelijke patronen van vroeger en dat kan ik me nu ook wel weer voorstellen.

M’n boeken over papierknipkunst heb ik weggegeven aan m’n nichtjes en voordat ik dat deed wilde ik het zelf ook nog even proberen. M’n duim protesteerde bij het vasthouden van de schaar maar breien gaat gelukkig wel.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.