Brocante voor kerst

In een kasteeltje in de buurt werd een  kerstbrocante gehouden, en daar gingen we gister heen. We zagen veel spulletjes die we nog van vroeger kennen, in vrolijkmakende vormen. Weer thuis borduurde ik nog een paar kussentjes. Er is keus genoeg om ons te omringen met tinkelende en kwinkelende kleuren.

Ik borduur op oude wollen lapjes, dus mijn kussentjes zijn gelijk na het afmaken ook al ‘brocante’!

5 gedachten over “Brocante voor kerst”

 1. Vorig jaar ben ik er geweest en toen was het alleen buiten en was het ook al fris.
  Gezellig dat het nu binnen was en aangenamer van temperatuur.

  1. Wat leuk dat jij vorig jaar hier ook bent geweest, op Parc Spelderholt. Het was ècht mooi hoe al die spulletjes binnen stonden opgesteld, in die mooie kamers. Dat voegde toch veel toe aan de sfeer en entourage.

 2. Brocante spulletjes doen mij terug denken aan het winkeltje in het verzorgingshuis in Delft waar ik 22 jaar heb gewerkt. De toenmalige locatie-manager had zo’n winkeltje gezien in Utrecht. Het was een gezellig winkeltje met hele mooie spulletjes die door iedereen werd aangedragen. Zo stond er een hele grote buffetkast vol met oude kop en schotels en veel glaswerk. Het winkeltje was elke dag open en werd door vrijwilligers bemand. De jaarlijkse opbrengst, en dat was best veel, ging naar de bewoners van het verzorgingshuis. Jammer genoeg moest het winkeltje sluiten vanwege de coronaperiode, en is daarna niet meer geopend.

  1. Wat jammer dat dat winkeltje na sluiting niet meer open is gegaan!
   Zo’n winkeltje kan ook een soort museum-functie hebben voor de bewoners, met veel herkenning van de spullen die in hùn tijd volop gangbaar waren.
   Echt jammer hoor! Het is wel een heel leuk idee om zo’n winkeltje in nog veel meer verzorgingstehuizen te hebben, waardoor bewoners kunnen genieten van het gewoon even kìjken naar die spulletjes.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.