Bruikbare en vrolijke mapjes

In de tijd dat ik veel naaide, voor mezelf en voor m’n kinderen, bewaarde ik de patronen die ik had gebruikt in een mapje. Ik gebruikte een snel-hechter (zo heetten die dingen) en dat was wel praktisch. Maar ik vond die doorzichtige voorkant niet zo mooi. Daarom plakte ik er een stofje op wat ik overhad nadat ik er iets van had gemaakt. Het blauwe stofje met bloemen was van een rok voor mezelf (typisch jaren negentig design) en het stofje met de kleine motiefjes was van een jurkje voor m’n dochtertje. Ziezo, netjes opgeruimd en staat vrolijk.

En er zijn natuurlijk nog vééééél meer mogelijkheden om een doorzichtig mapje op te vrolijken! Dat kost natuurlijk wel een beetje tijd (hoewel, even knippen en plakken dat valt wel mee), en daar heeft een minister natuurlijk niet zoveel van.
Jammer. Want je papieren los onder de arm meenemen is natuurlijk ook niet zo handig. Dan kan zomaar iedereen meelezen….

7 reacties op “Bruikbare en vrolijke mapjes”

  1. Hoi Mieke, om jouw reactie moest ik ook lachen! Ik zie het al voor me: die twee verkenners die nu thuis zitten en de lapjesmand tevoorschijn hebben gehaald! Daar zullen ze wel aan toe zijn, lekker even wat creatiefs maken!

 1. Margriet, als ik reageer kan ik mijn blog ( site) niet meer vermelden. Alleen mijn naam en e-mail adres.

 2. Ooit, in de tijd dat er bijna geen plastic was (ergens begin 60er jaren) maakten mijn moeder en ik een map van karton, die we binnen en buiten bekleedden met stof van haar oude zomerjurk. Er zitten aan weerskanten pockets in om papieren in te stoppen, ook bekleed met stof. Dus dat werd toen al gedaan, ik denk dat ik zo’n jaar of 10 was. De map heb ik nog steeds. Hij heeft inmiddels wel geleden, maar ik ben altijd vrolijk als ik hem zie. Het was een vrolijke stof en van de restjes van haar jurk was eerder ook mijn jurkje gemaakt. Iets wat zelf gemaakt is heeft altijd meerwaarde.
  Trouwens, ik kan ook al langere tijd mijn website adres niet meer opgeven. Ik weet niet of er ooit bezoekers door kwamen.

  1. Hoi Tineke, wat een mooie herinnering! En wat fijn dat je die map nog steeds hebt!
   We kunnen nu zùlke mooie dingen kopen, maar ergens haalt dat het niet bij die simpele dingen die er vroeger werden gemaakt met eenvoudige middelen.
   Ik vind je verhaal een mooie illustratie van hoe er vroeger zuinig werd gedaan met stof en er meerdere dingen van werden gemaakt.

 3. Hoi Mieke en Tineke,
  eerlijk gezegd begrijp ik niet goed wat het probleem is dat jullie geen link naar jullie website (meer) kunnen plaatsen, want volgens mij kon dat vroeger ook niet. Maar als jullie het probleem misschien nog een keer verder willen beschrijven, dan hoor ik het graag.

  En voor lezers die nieuwsgierig zijn naar de blogs van Mieke en Tineke, dan vermeld ik deze graag een keer (speciale service…..):
  https://miekequilt.blogspot.com/
  https://amantdusoleil.blogspot.com/

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar top
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013