Bruin in natuurwerk en borduurwerk

Bruine verzadigde kleuren. In oktober was ik op vakantie in Zeeland. Genieten van het licht. De zon scheen natuurlijk niet de hele tijd (hoewel hij in Zeeland wel  vaker schijnt dan in Gelderland). Er was ook een zondag in die vakantie dat we binnen bleven omdat het miezerde en somber was. Lekker borduren in het huisje. Ik liet mijn borduurwerk al wel zien op m’n blog, maar nog niet dat het af was gekomen. Wanneer is iets af? Als je er een kussen van hebt gemaakt? Soms blijft iets liggen, en zo ook nu. Straks ga ik de naaimachine wel weer tevoorschijn halen en alles afmaken.

Bruintinten. Nu is het november en ik maakte zojuist van mijn borduurwerk een foto in de tuin. Opnieuw in de miezerregen. Bruintinten kunnen ook heel mooi zijn. Het was lastig in te schatten hoeveel strengetjes garen ik nodig zou hebben voor een vlak vol bruine motieven. Vijf strengen van de donkerste bruin bleek niet genoeg te zijn, en toen ik dat zag aankomen heb ik wat andere resten erbij gezocht en de kleuren verdeeld over hoeveel motieven ik dacht te borduren. Het moest groot genoeg worden voor een kussen, en ik ben tevreden over de verhoudingen.

Het gaat vaak over kleuren en structuren. In  natuurwerk en in borduurwerk.
En nu ik mijn kussentje-in-wording heb laten zien: fijne zondag!

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Vlindertje borduren

De breistertjes in de duinen

Oud en Nieuw

Het Mozaiek Handwerkboek

Comments

 1. MARGRIET ,IK VERBAAS ME STEEDS HOE VLUG JE EEN BORDUUR WERK AF MAAKT……OOK AL MAAK JE GROTE KRUISJES, ZOALS JE SCHREEF IN EEN VAN JE BLOCS.JE SPRAK OVER HET BORDUREN VAN EEN PAUW.IK MAAKTE DAT EENS UIT EEN PATROON VAN EEN MARGRIET,DAT WAS EEN HEEEEEL WERK. LEUK JE OP EEN FOTO TE ZIEN.IK GENIET VAN JE FOTOS……..VEEL DANK.HANNIE.

  • Margriet Hof zegt:

   Hallo Hannie,
   Wat leuk dat u de pauw ook een keer heeft geborduurd!
   En ja, ik moest zelf ook weer eens op de foto hè? Zodat m’n bloglezers af en toe een beeld van me krijgen. Bedankt voor uw reactie!

 2. gefascineerd door de prachtige tekening op je kussens. Weet je toevallig waar je het patroon gevonden hebt. Doet me denken aan de jaren tachtig. Lees altijd met interesse je blog. Grt lut

  • Margriet Hof zegt:

   Hallo Lut, ja ik weet nog wel waar ik het patroon uit heb: uit het boek “Moderne kruissteek-motieven”. Dit is één van mijn lievelingsboeken waar ik al heel veel uit heb gemaakt.
   Ik had vorige maand ook een foto laten zien van toen ik nog met dit borduurwerk bezig was, en daar ligt het boek ook opengeslagen op de foto: https://www.tweedehandswerk.nl/bezig-met-borduurwerkjes-2/
   Dat blogje heet “samenbindend borduren”, want het ging er ook over dat er nog een randje omheen moest om de motieven als het ware bij elkaar te binden.
   Ik heb nog één exemplaar van dit mooie boek met originele kruissteekpatronen.

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen