Cahier de broderie

Drie straten verderop in mijn wijk is iemand een Cahier de Broderie aan het borduren, aan de hand van een map map met voorbeelden. Ze borduurt op stof waarop de te-borduren steken zijn voorbedrukt en straks wordt het een mooi boek als alles in elkaar is gezet. Ze wilde graag ook het Franse boek en vond er één bij mij in mijn shop. Direct na haar bestelling mailde ik terug: “Je woont vlak bij mij in de buurt; wil je het boek misschien komen halen of zal ik het brengen?” Ze koos ervoor dat ik het wel mocht brengen, en zodoende kon ik vanmiddag bij haar aanbellen. Ik mocht ook even binnenkomen om te zien waar ze mee bezig was en dat werd een heel gezellig thee-momentje. Zomaar drie straten bij mij vandaan, zo bijzonder!

Of ik ook borduurde, vroeg ze. Jawel, zei ik, maar niet zulke moeilijke dingen. Ik ken al die steken wel: flanelsteek, tasjessteek, kettingstreek, draadopnaaien etcetera. Alleen ik wist niet dat ze ook Franse namen hebben en dat er nu zulke leuke initiatieven zijn om die oude steken weer zo mooi weer te geven. “Ik borduur alleen maar de aloude kruissteekjes”, zei ik. En dus laat ik nu ook zien waar ik nu mee bezig ben. Ik borduur vier sterren na die ook op stof waren gedrukt. Het leek zo echt dat ik het eerst niet doorhad.

Het blijft leuk: oude broderies naborduren!

1 reactie op “Cahier de broderie”

  1. Wat een leuk contact zo maar in de buurt. En een enig borduurwerk maakt die mevrouw. En jouw werkje is ook leuk. Fijn hè , onze hobby!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar top
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.