Cahiers du créateur

Er waren altijd al wel veel borduurboeken en dan kun je denken: een paar meer of minder, dat maakt niet zoveel uit, want ze zijn toch allemaal ongeveer hetzelfde. Maar dat ging niet meer op toen de Franse boeken op de markt verschenen. Die waren gewoon ‘magnifique’! Prachtige patronen, nieuwe vormgeving, originele toepassingen en fraaie fotografie. Ook deze Franse boeken uit de serie Cahier du Créateur zijn weer zo mooi en aansprekend.

Deze nieuwe manier van het benadrukken van mooi borduurwerk spreekt velen aan en verheft de hedendaagse borduurkunst tot een hoger niveau. Het gaat niet alleen om het simpelweg namaken van kruisjes vanuit een voorgeschreven patroon. Het gaat ook om de verrassing, de speelsheid, de afwerking, en de toepassing.
En daarbij gaat het dan tòch elke keer weer om oude uitgangspunten of patronen, die opnieuw worden belicht.
Zoals het eerste boek uit deze serie: Dentelles et Rubans. Hierbij zijn kantpatronen omgezet in kruispatronen en dat geeft een bijzonder effect.
Ook het boek les Oiseaux is bijzonder: met een minimum aan kruisjes is tòch de eigenheid van de vogels weergegeven. Hier kun je op een youtube-filmpje zien hoe dat eruit ziet.
De andere boeken hebben weer andere ‘splendeur’, elk vanuit een eigen thema. Deze boeken plaats ik in m’n shop.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.