Citaten over vriendschap en liefde

Vroeger was ik er dol op: op Engelse spreuken die de liefde en de vriendschap bezingen.  “Oh, the  comfort, the inexpressible comfort of feeling safe with a person“. Dit soort bekende citaten en nog veel meer schreef ik allemaal over in een notitieboekje toen ik zeventien was. En toen ik achttien was mocht ik een keer een speech houden en putte ik uit m’n citatenboekje en maakte er een mooi verhaal van. Ik weet nog dat de leraar Engels me er een mooi cijfer voor gaf en dat ik het superleuk vond om die speech uit te spreken.

Nu ben ik al heel wat jaartjes ouder en ben enorm verrijkt door de vriendschappen in m’n leven. Ik vond een lapje waar wat typisch Amerikaanse versierde spreuken op staan. Wat zal ik eens doen met dat lapje? Ik hing het op m’n prikbord boven de computer en daar hangt het nu al twee weken. Wie weet zou ik er een idee voor krijgen, maar het idee is nog steeds niet gekomen.
Gister had ik even zin om iets kleins te borduren, en wist ook niet goed wat. Het werden wat hartjes, op een lange afvalstrook, die nergens anders meer voor kon worden gebruikt. Daar moet dus ook nog een ideetje voor komen.

Intussen drukken die hartjes en die citaten wel uit hoe belangrijk liefde is in ons leven. “A sweet friendship refreshes the soul”. “A friend is someone who understands your past, believes in your future, and accepts you just the way you are.” Ineens krijg ik zin om dat oude notitieboekjes weer eens op te zoeken. Ik ben benieuwd wat ik toen allemaal overschreef.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.