Creatieve verwerking zijdjes

Een tijdje geleden had ik een paar ‘zijdjes‘ in m’n shop en die werden besteld door Irene. Zij liet op haar blog zien hoe ze daar iets moois van ging maken. Ze zocht bijpassende stofjes, legde wat neer, haalde het weer weg, zocht wat anders, schoof er wat mee, naaide wat vast, voegde wat kraaltjes toe. En nog een paar versieringen, en nog een paar steekjes. En nog wat kleurtjes. Kortom: een heel proces! Net zolang het naar haar zin was. Ze stuurde me deze foto, die ik op m’n blog mocht laten zien, en op haar eigen blog kun je dat proces nog verder volgen.

Ik vind het altijd erg leuk om foto’s te ontvangen van waar ‘mijn’ handwerkjes terechtkomen, en hoe ze worden gebruikt. Vorige week bofte ik want ik kreeg ik naast deze foto nog drie andere foto’s toegestuurd. Iemand had een paar borduurwerkjes uit mijn shop verwerkt in een jasje. Iemand anders had een bij mij gekocht borduurwerkje ingelijst. En nog iemand liet een gehaakt gordijntje zien. Daar maak je me blij mee, met zulke foto’s! Maar lang niet altijd is zo’n foto dan ook geschikt voor m’n blog. Soms staan er teveel persoonlijke dingen op zo’n foto, en dan is zo’n foto alleen maar even iets tussen mij en de afzender.

Maar deze foto is dan de uitzondering, en ik vind het leuk om dit te laten zien. Voor mij leuk omdat ik dat oude zijdje direct herkende. En voor anderen omdat het misschien inspiratie geeft hoe je zulke oude zijden borduurseltjes kunt verwerken. Kiezen voor kleine lapjes met herinneringen, goed letten op kleur en uitstraling, beetje schuiven, op je laten inwerken, nog wat toevoegen….. het hele creatieve proces! Net zo lang tot het naar je zin is.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.