Cyanotype kaart met afdruk morgenster-zaden

Een bijzondere kaart ontvangen van bloglezeres Tineke!
Deze zomer spraken we een ruil af, waarbij ze mij vroeg om de zaden van de Gele Morgenster. Ik had wel eens een foto van deze mooie zaadpluis-bloem op mijn blog laten zien, nota bene bij een blogje over hoe leuk het is om reacties op mijn blog te ontvangen. De Morgenster zaait zichzelf uit en elk jaar duikt deze ochtend-bloeier op een andere plek op en bezorgt me daar kijkplezier in de zomer. Maar ook gedurende de rest van het jaar heb ik er plezier van, want ik pluk elk jaar een paar pluizen en zet die binnen in een vaasje. Als ik dan ga stofzuigen, dan dwarrelen de pluizen soms naar beneden en dat vind ik een leuk gezicht.

Tineke maakte met pluizen van een andere Morgenster een cyanotype-kaart. Cyanotypie is een fotografisch proces waarbij na ontwikkeling een cyaan-blauwe afdruk ontstaat. Die kleur is fantastisch, maar ook telkens een verrassing want het resultaat wordt mede bepaald door hoe lang je iets in de zon legt en ook van de zonkracht van dat moment. Deze uitleg vond ik binnenin de kaart opgeschreven door Tineke.

Blij met deze mooie kaart! En ook met de illustratie dat het leuk is om te swappen en uit te wisselen en elkaar mooie dingen te laten zien!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.