Dag van de Stilte

Vandaag is het de Dag van de Stilte. Die vindt jaarlijks plaats op de laatste zondag oktober, op dezelfde dag waarop de wintertijd ingaat. Op een speciale website worden mensen gestimuleerd om het extra uur te gebruiken voor stilte.

Een beetje stilte is mij zeer welkom, want de afgelopen weken viel het hier in de buurt niet mee. Er was veel herrie en veel overlast. Grote brokken beton en asfalt werden heen en weer gereden met zwaar materieel. De continue dreun van de machines, het trillen van je huis en hart: het was niet leuk. Het eind lijkt een beetje in zicht te komen van een stedenbouwkundige aanpassing (whatever: ze doen gewoon twéé máánden over een stuk straat opknappen). Ik verlang naar wat rust.

Ik legde mijn kussentje op de brokken asfalt, die op de hoek van de straat waren gedumpt. Het is een protest foto. Waarom doet de overheid dit zijn burgers aan?

Hopelijk vandaag een stille dag om een beetje bij te komen.

Bewaren

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Op weg naar de lente

Filetdoorstopwerk

Geschenken in kruissteek zelf maken

Breien bij stress

Reacties

  1. Het valt niet mee, al die herrie.
    Sterkte er mee.
    Liefs, Ineke

  2. Het lijkt wel een zeewering………. Ik lijd met je mee, de huidige wereld bestaat voor zo’n groot deel uit (vaak nutteloos) lawaai. En de ene mens is er gevoeliger voor dan de andere. Hopelijk is binnenkort alles in jouw buurtje klaar en op orde. Én met nieuw groen!

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen