Dagje Brussel

We gingen een dagje naar Brussel. Dat ging heel relaxed, want onze dochter weet hier goed de weg. Het laatste stuk zaten we in een gloednieuwe tram in ArtDeco-stijl. Hier past mijn mobiel-tasje goed bij. Net op tijd deze foto gemaakt, want even later zat de tram vol.

We besloten een MuseumPass te kopen. Eens kijken of we in een jaar de aanschafprijs eruit halen. Natuurlijk lukt dat altijd wel, want als je zo’n pas eenmaal hebt, ga je vanzelf nòg meer musea bezoeken.

Het is best wel heel gaaf om midden op de Markt van Brussel te staan, en naar al die prachtige huizen te kijken!
En nog leuker om één van de mooiste huizen aan dit plein binnen te kunnen gaan. Het Broodhuis (Maison du Roi) is nu het Museum van de Stad.

We zien zòveel moois!
Bovenin staat de windvaan van Michiel en de Draak, die 500 jaar lang bovenop de toren van het stadhuis heeft gestaan. Het is één van de vele bewijzen van vakmanschap en wetenschap en bouwkunde uit vroeger eeuwen.

Ook buiten is een overvloed aan schoonheid en kunst te zien. Op de ‘Kunstberg’ zaten we een tijdje uit te rusten en te genieten. Dit zijn de weken dat het òveral mooi is, met al dat ontluikende groen. Bijzonder om op plekken te zijn waar je het misschien niet zou verwachten, maar een wereldstad in het voorjaar is ook fantastisch!
Later nog meer blogjes over onze paar dagen in België.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.