Dagje reizen en een kopje thee

Borduurwerkje in trein
In de trein kun je goed borduren, maar het werk moet niet àl te fijntjes zijn anders kun je niet lekker Tas op stationinsteken. Met dit borduurwerkje ben ik een heel eind gekomen want ik zat gister in zes treinen en had een paar uurtjes borduur-tijd. Ik ben weer aan een nieuw oud-Hollands motief begonnen en terwijl ik zo door het oude Hollandse landschap gleed bedacht ik me dat ik nog even een foto wilde maken van de opbouw van dit handwerk. Dat deed ik met m’n vorige borduurwerk ook (het borduurwerk wat ik nu voor m’n visitekaartje gebruik): telkens wat foto’s van verschillende fases van het borduurwerk, waarbij de symmetrie goed uitkomt. En nu laat deze foto ook mooi het oost-west-noord-zuid-aspect zien: net zoals ik met de trein in al die richtingen ging voor verschillende afspraken.

Op dit station was ik al heel lang niet meer geweest: Arnhem. Mooi plekje om m’n doorzichtige tas even neer te zetten. Deze tas probeerde ik voor het eerst uit en beviel me wel goed. Weer eens wat anders: je laat wèl je handwerk zien aan medereizigers, maar niet al te opzichtig. Oude-Gracht

Utrecht in de schemering eind januari. Met m’n zoon had ik afgesproken ergens op een terrasje en we konden nog héél lang buiten zitten. Terwijl in New York (daar komt hij net vandaan) de sneeuw metershoog ligt en het dagelijks leven bemoeilijkt, konden wij gewoon buiten zitten alsof het lente was.

Nu weer snel door naar een volgende afspraak: soms zit de week zo vol dat ik niet over alles kan bloggen wat ik wel zou willen. Ik heb nog een flinke stapel boeken hier liggen die ik graag op m’n shop wil zetten en dat wordt telkens weer doorgeschoven: komt later wel. Sinds ik drie weken geleden ook op Facebook ging is het op m’n blog ook wat drukker geworden en dat vind ik heel leuk. Ik heb m’n uitnodiging om vanmiddag thee te drinken op een mooi plekje in Apeldoorn ook op Facebook geplaatst en wie weet levert dat nog wat bezoekers op. Mocht iemand dit vanmorgen lezen en zich afvragen waar ik het over heb: vanmiddag heb ik een blog-ontmoeting georganiseerd. De plaats is in een mooie tea-room naast een mooie winkel met brocante. De brocante-winkel heeft opheffingsuitverkoop en ik dacht: als er bloglezers zijn die in de buurt wonen en daar naar toe willen, dan kunnen we misschien op dezelfde middag gaan (vanmiddag dus) en elkaar daar ontmoeten. Meer hierover kun je lezen in mijn blogjes van een paar dagen geleden.
Ik ga er rechtstreeks heen na m’n afspraak van vanmorgen en kan niet meer reageren op eventuele aan- of afmeldingen of opmerkingen: ik zie wel hoe het loopt. Ik heb wel wat lieve reacties gehad van mensen die het een leuk idee vonden maar niet konden of te ver weg woonden. Dat begrijp ik natuurlijk: het is een nogal kort-dag aktie en het is ook niet de bedoeling dat jullie een eind hiervoor gaan reizen. Later organiseer ik nog iets wat misschien wèl de moeite is voor een langere reis. En met een mooi borduurwerkje is in-de-trein-zitten heerlijk, zoals ik gister weer merkte.
Maar voor vandaag: fijne dag en wie weet zie ik vanmiddag nog iemand aan dit mooie tafeltje bij Royaltea:

Thee bij royaltea

4 gedachten over “Dagje reizen en een kopje thee”

  1. Wat een sfeervol plaatje, dat servies met roosjes samen met de rest 🙂

    In de trein mag ik ook graag een paar kruisjes zetten. Mijn reislapjes noem ik die. Kleine werkjes in een kleur (rood!) die altijd in mijn staptas zitten.
    Daardoor duurt het wel even voordat ze af zijn maar ach……ik heb geen haast 😉

    1. Juist handig om een speciaal handwerkje te bewaren voor treinreizen. En ook handig dat je daarvoor de wat makkelijker werkjes reserveert, zoals borduren in één kleur.

    1. Hoi Ineke, ik was nèt bezig om een nieuw blogje te maken met verslag van m’n ontmoeting, toen jouw reactie binnenkwam. Leuk dat je benieuwd was. Hopelijk werkt het volgende week nog een keer uit, maar dan met jou erbij.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.