Dankbaar, ook voor handwerk

Op de vierde donderdag in november is het Thanksgiving in Amerika en Canada. De dag erna barst de seizoensdrukte los en dat waait ook over naar Europa. Maar éérst dus dankbaar terugkijken!

Ik ben heel dankbaar dat ik zo bezig kan en mag zijn met handwerk. Handwerk is voor mij belangrijk, en het is heerlijk om dat met anderen te kunnen delen. Bloggen is ook belangrijk voor mij. Stukjes schrijven, me even uiten, soms wat ontladen, vaak wat laten zien. Ik vind het fijn dat dit kan en ik ben heel dankbaar voor dit alles.

Gevouwen handen is een symbool voor afhankelijkheid. Bidden en danken, en realiseren dat de dingen in het leven niet vanzelfsprekend zijn maar dat ze gegeven worden.

Oorspronkelijk is Thanksgiving een Dankdag voor de Oogst. Ons voedsel groeide in de aarde. En er is nog zoveel meer waar ik dankbaar voor ben: m’n gezin, familie, huis en gezondheid.
En handwerk dus. Al die blogjes van mij, over boeken, tijdschriften, borduurwerken, spulletjes…. nòg meer en nòg meer. Het is een eindeloze stroom en je zou er hebberig van worden. Daarom ben ik blij dat ik dit ook eens op kan schrijven. Dat ik dankbaar ben voor het vele, vele wat ik heb en waar ik mee bezig mag zijn.

Het is een grote rijkdom en ik ben heel dankbaar voor dit alles.

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Boeken voor oude en nieuwe breisters

Het wolkistje van Vincent van Gogh

Randje per week collage

Randje-per-week-ontmoetingsdag

Lijnen

Comments

  1. En wij zijn blij met al die blogjes. Ik zit soms wel een uur te kijken en genieten van al die mooie dingen. Zelf kan ik het niet meer, jammer genoeg. Ga lekker door Margriet. Grt. Van Evelize.

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen