Data antiekmarkten Apeldoorn

Bijna elke zomer gaf ik een sfeerverslag van een zomerse antiekmarkt, maar dat was altijd achteraf.
Dit keer geef ik nu vóóraf een impressie (met oude foto’s), en dan geef ik daarbij de data door van de nieuwe antiekmarkten in Apeldoorn. Deze zijn op: 18 juli, 1 augustus, 22 augustus.
Dat zijn weer donderdagen, zoals deze antiekmarkt al bijna vijftig jaar op drie donderdagen in de zomer wordt gehouden.
De Apeldoornse antiekmarkt is een publiekstrekker, en liefhebbers van antiek en curiosa komen hiervoor uit het hele land.

Bij de blogverslagen die ik in eerdere jaren gaf, benadrukte ik altijd dat er op deze markt nog veel oud handwerk en oud textiel is te vinden.
Nu kreeg ik nog weer een vraag: of ik nog weet waar oude stof te koop is.
En een tijdje geleden ook een dergelijke vraag, over beddetijken.
Recent sprak ik een textiel-deskundige en zij wist te vertellen dat deze Apeldoornse markt één van de weinige markten is waar nog zoveel oud textiel wordt aangeboden, dus toen kreeg ik die bevestiging ook van iemand anders. Maar – zo zei ze erbij – het wordt wèl elk jaar minder. Dat oude spul is niet meer zo makkelijk verkrijgbaar.
Dit geef ik door aan de vragenstellers, en nu ook nog op een blogje: als je van snuffelen houdt en als je oud handwerk zoekt, dan zijn dit fijne markten, waar toch nog wel wat te vinden is.

En daaraan gekoppeld: Welkom om op deze donderdagen bij mij op bezoek te komen, na afloop van een marktbezoek. Eerder deze week plaatste ik mede hiervoor een hele serie oude Broderie-kranten in m’n shop. En ik heb nog wel wat meer moois in huis, als je het leuk zou vinden om dat te bekijken en een bestelling af te halen.
Mijn plan is: ’s morgens ga ik zelf naar de antiekmarkt, en ’s middags ben ik dan thuis om bezoek te ontvangen. Wel graag een mailtje vooraf (en dan geef ik ook m’n adres door).

Dus vandaar dat ik nu alvast die data doorgeef! Een leuk uitje om te plannen, als je van oud handwerk en textiel houdt!
Als je m’n eerdere verslagen wilt lezen: typ ‘antiekmarkt’ in bij de zoekfunctie en dan krijg je alle blogjes daarover te lezen.

2 gedachten over “Data antiekmarkten Apeldoorn”

  1. Hallo,ben op zoek naar katoenen kant geklost,dit gebruik ik voor de klederdracht mutsen,heb je daar wat van liggen,alvast bedankt voor de moeite,m.v.gr harmpje

  2. Oh, ik ga het echt proberen en kom dan graag langs om door jouw enorme boekencollectie te snuffelen, en het oude borduurwerk..
    groet Monic

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.