Dauwtrappen

Dauwtrappen op Hemelvaartdag is een traditie die vooral in het oosten van het land nog volop in ere wordt gehouden. We vertrokken vanmorgen om 5 uur en zagen op de snelweg de zon opgaan. We konden gelukkig al gauw van de snelweg af.

Na een half uurtje waren we bij Almen en parkeerden daar de auto. We gingen wandelen!


Na een uurtje lopen was het tijd voor een ontbijtje. De leuning van een brug bood niet veel ruimte om op te zitten, maar wel veel ruimte om te kijken. Een kleedje uit de rugzak maakte het af.


De route voerde langs prachtige historische plekken en overal was het stil.

Deze natuur is overweldigend mooi. We zagen o.a. Salomonszegel.
Deze ochtend zal ons nog lang in herinnering blijven.

Na nog weer een uurtje te hebben gelopen kwam de appeltaart uit de rugzak. Speciaal gekocht en meegenomen! “Dat gepraat over terrassen die nog niet open mogen, zei ik, hier kan toch niks tegenop?”


Smaak zit niet alleen in de taart, maar ook in de entourage!

Het werd iets drukker, maar dat hóórt ook juist op deze dag. Af en toe passeerden we andere dauwtrappers en werd er gegroet. Inderdaad leeft de vroege-wandeling-traditie hier nog volop. Ook veel fietsers en kanoërs gezien. Een hele tijd liepen we langs de Berkel.

Speciaal voor vandaag een klein kussentje afgemaakt en meegenomen (dat deed ik gisteravond). Wat een feest om te genieten van de vroege ochtendstilte, de rust en ruimte en het prachtige landschap op deze bijzondere dag! Zo’n klein kussentje laat de verzadigde kleuren op deze heldere dag nog extra uitkomen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar top
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.