De 4 Jaargetijden van Rie Cramer

Borduurwerk de vier jaargetijden van Rie Cramer
Lente, zomer, herfst en winter: Rie Cramer wist van ieder jaargetijde het romantische aspect naar voren te halen! Haar tekeningen werden beroemd en heel veel mensen beleefden plezier aan het borduren van de handwerkpakketten die in de zeventiger jaren Uitsnede Borduurerk De Vier Jaargetijdendoor Ariadne op de markt werden gebracht. Ook mevrouw Pieren de Lange. Ik ken haar niet, maar achterop dit borduurwerk is  een stikker geplakt waarop haar naam is vermeld. Er is ook bijgeschreven dat zij op 89 jarige leeftijd dit borduurwerk voltooide, en toen was het 29 november 1990. Zulke informatie maakt dit borduurwerk nog wat persoonlijker en het zou mooi zijn als iedere borduurster haar werk had gesigneerd. Of die informatie ook bewaard blijft is een ander punt want het komt nu ook wel voor dat liefhebbers van deze borduurwerken het uit de lijst halen en verwerken tot iets anders. (Maar dan heb ik deze informatie nu in ieder geval doorgegeven….)

Het lentetafereel is precies zoals ik het gisteren meemaakte. We maakten nog een zondagmiddagwandeling door landelijk gebied. Op een zandweggetje liepen twee kinderen met een paardje aan de leidsels. De lentebloesem maakte de idylle compleet. Fijn om af en toe te merken dat de romantische weergaven van Rie Cramer nog niet helemáál tot het verleden behoren. Maar ja, zulke momenten zijn er helaas toch niet dagelijks. Wat wèl kan is dagelijks van dit borduurwerk genieten, want ik plaats het in m’n shop. Ook als je dit niet wilt kopen kun je daar misschien even kijken, want ik plaatste nog wat detailfoto’s van dit borduurwerk in de galerij.

3 reacties op “De 4 Jaargetijden van Rie Cramer”

 1. Wat een schattige tafereeltjes. Dat heeft Rie toch weer leuk gemaakt. Maar ook mevrouw Pieren heeft haar best gedaan 😀

  1. Hallo Fien,
   Op dit moment heb ik helaas geen patroon van de vier jaargetijden.
   Ik zoek er wel altijd naar, want het is nog steeds een geliefd patroon.
   Hopelijk komen we er nog weer eens één tegen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar top
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013