De A van Assisi

De vereniging Merkwaardig stimuleert haar leden om een pronkrol te maken van oude Borduurtechnieken. Ze zijn inmiddels aanbeland bij de G van Goudborduren, en dat merkte ik recent want mijn laatste boekjes daarover werden besteld.  Van één besteller kreeg ik een reactie nadat ze het boekje had ontvangen: Wat staat dáár veel in zeg! En dat is ook zo met die oude boekjes.

Als ik op vakantie ga, neem ik ook altijd een tas vol oude kranten en tijdschriften mee, waar ik nog niet aan toe gekomen was om die te lezen. Ook het nieuwe nummer van Merkwaardig, wat net met de post was bezorgd, en nam ik mee om tijdens een paar dagen weg te lezen. Er staat een overzicht in van borduurwerken die de leden hebben gemaakt in de technieken Assisi, Blackwork, Colbert, Doorstoppen  en Engels borduren. Het is leuk om te zien wat een professionaliteit er onder de leden is om deze technieken zo mooi uit te voeren of om ze gewoon uit te proberen. In ieder geval staan al deze technieken opnieuw in de belangstelling!

In de gauwigheid had ik ook een oud lapje met Assisch borduurwerk meegenomen, vanuit de gedachte: misschien kan ik daar nog iets mee. En nu is dat overzicht in dat tijdschrift dan een goede aanleiding om er nog wat over te vertellen. Want de technieken kunnen weliswaar op een pronkrol of grote borduurlap worden nagemaakt, maar er hoort ook nog iets over de afwerking te worden gezegd. Sommige technieken hebben namelijk ook een heel specifieke afwerking en bij Assisi is dat vaak de kenmerkende rand met open zoompje en dan die drie specifieke lusjes in dezelfde kleur. En dat vond ik leuk om nog even te laten zien voordat ik deze flat-in-het-groen weer bijna verlaat. Vanaf dit plekje kon ik zo heerlijk naar alle vogeltjes kijken!

1 gedachte over “De A van Assisi”

  1. E.M. Hoogerbrugge-Hoogstraten

    Wat een mooie aktie van Merkwaardig om alle letters te koppelen aan een techniek. Het zal nog even duren maar in september nummer 2022 zal de letter O aan de beurt zijn. Daar heb ik een lapje voor geborduurd. Wat jet zal zijn is nog een verrassing.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.