De achterkant van het borduurwerk

Achterkant borduurwerk Nachtwacht
Ook van het meest beroemde schilderij van Nederland is een borduurwerk gemaakt. En dat borduurwerk staat ook in mijn shop, dus ik kon een foto van de achterkant maken. Vorige week werden bij mij drie borduurwerken besteld die nodig waren voor een reportage van een nieuwe tentoonstelling in De Fundatie. Deze zijn waarschijnlijk te zien zijn in een uitzending van Kunstuur, op de avond van vandaag,  8 mei om 17.40 uur op NPO2.

(Ik ga zelf niet kijken want ik ben vandaag in Groningen, maar dan hoor ik van jullie misschien wel of het een informatieve uitzending was)

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Boeken borduren met Cecile Dreesmann

Boeken van Cecile Dreesman

Gehaakt tasje in winterbos

Boeken kantklossen

Oudste alfabet geborduurd

Comments

 1. Digna zegt:

  Ha ha, Margriet, zou het bij jou ook helpen als je deze achterkant van de Nachtwacht signeert? Daarna inlijsten en “binnenlopen” 😉
  (Je weet: ik heb nogal moeite met die tentoonstelling in de Fundatie. En nu ik het erover heb: ik heb ook moeite met die rare “blob” op het dak van de Fundatie; maar dat mag ik, geloof ik, niet zeggen, net zomin als ik mag zeggen dat ik die piramide voor het Louvre een lelijke dissonant vind. Dit moest ik even kwijt…wie weet krijg ik bijval….je weet maar nooit….)
  Groeten van Digna, die zich ook al verheugt op het Quiltfestival in Groningen

  • Margriet zegt:

   Hoi Digna, het lijkt mij wel een gewaagde onderneming om de Nachtwacht te signeren met een andere naam dan die van Rembrandt, dus daar begin ik denk ik maar niet aan… Maar ik begrijp je reactie!

 2. Annie v.d.Assem zegt:

  Ook op TVOost, in het kunstprogramma, was dit weekend, een uitgebreid verslag van de tentoonstelling in de Fundatie te zien
  Heel apart om zoveel borduurwerk aan de achterkant te bekijken!
  Als ik in Zwolle ben ga ik toch wel even kijken, in die vreemde ballon op het dak.
  Annie

  • Margriet zegt:

   Tjonge, deze tentoonstelling krijgt enorm veel media-aandacht! Ik heb ook al andere reacties gehad dat hij in de DWDD was en nog in andere programma’s en kranten.
   Ik ben benieuwd wat je van de tentoonstelling vond als je geweest bent in Zwolle.
   Veel achterkant-kijk-plezier!

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen