De B van Blog en van Brabant en van Berthi

Geborduurd schilderijtje boerderij Noord Brabant
De B van Brabant, de B van Blog, en de B van Berthi. Zij heeft 9 jaar en 9 maanden en 9 dagen een dagelijkse blog over Textiel en Handwerken bijgehouden en werd door veel mensen gevolgd. Vooral de laatste jaren was ze een accurate bron van informatie over allerlei textiel-events, die ze ruim van te voren aankondigde. Net als heel veel anderen las ik haar stukjes en had dan altijd het gevoel dat ik goed op de hoogte bleef van welke tentoonstellingen er waren, en welke nieuwe en oude dingen er op handwerkgebied waren te zien. Ze ging zelf ook vaak naar tentoonstellingen en deed daar dan verslag van. En ze heeft een boek geschreven, wat veel bekendheid kreeg en wat bijdroeg aan de populariteit van ‘stoplappen’. Dit boek heet “Merk- en Stoplappen uit het Burgerweeshuis te Amsterdam.”
Vorige week kreeg ik een kaart van haar (want ze wist dat ik gecharmeerd ben van de borduurpatronen van Mies Bloch), en die plaatste ik op m’n blog en ik bedankte haar per mail en toen….. was ze ineens gestopt met bloggen! Net als veel anderen was ik verrast. Maar zoals iemand in een reactie op haar blog schreef: “We kunnen het ook wel begrijpen”. Negen jaar is een lange tijd en dan komt er ook wel eens een moment om te stoppen. Ik heb het haar al geschreven, maar nu ook hier: “Berthi, heel hartelijk dank voor die stroom van informatie waarmee je ons op de hoogte hield van alles op textiel-gebied!”

Ze schreef ook wel eens over wat anders en zo ontdekte ik dat Berthi en ik allebei opgroeiden in Brabant, in hetzelfde dorp! Ik zou het heel leuk vinden om daar nog een keer naar terug te gaan en samen met haar daar ergens koffie te drinken. Als we dat gedaan hebben, hou ik jullie op de hoogte. En overigens is ze niet helemaal verdwenen van het digitale scherm: ze zei in haar laatste blog dat ze nu wat vaker op Facebook berichten gaat plaatsen en daar kun je haar blijven volgen. Dat leverde een stroom reacties op van vrouwen die zeiden dat ze geen zin hadden in Facebook, en van andere vrouwen die zeiden dat het ‘heus wel meevalt’.
In al die jaren dat Berthi (en vele anderen) blogden, is er heel veel gebeurd tussen handwerkers onderling. Vele contacten zijn gelegd via digitale wegen, en het lijkt wel of we dat steeds makkelijker doen. Een blog is nog steeds een goede manier (vind ik zelf) om ‘in touch’ te blijven, maar we kunnen elkaar nu ook wat makkelijker tegenkomen op allerlei handwerk-dagen en ontmoetingen. Berthi zegt in haar laatste blogje dat ze dat wel hoopt, en daar sluit ik me ook bij aan. Plannen zijn al in de maak!

2 reacties op “De B van Blog en van Brabant en van Berthi”

  1. Wat voel ik me vereerd met zoveel aandacht voor mijn blog! Dank je Margriet. Ik blijf zeker schrijven en ook op mijn Facebook, maar niet dagelijks. Net zoals het uitkomt.
    Ook ik vond het bijzonder toen we ontdekten dat we allebei opgegroeid zijn in hetzelfde Brabantse dorp. Zoals al eerder ter sprake is gekomen, gaan wij zeker een keer gezellig samen koffiedrinken. Wel moet eerst hier het opknappen van ons huis verder op de rails staan. We houden contact!

  2. Facebook heeft genoeg minpunten wat privacy betreft, om ‘geen zin in’ te hebben, maar ongetwijfeld is het op zich een leuk medium om contact te houden met anderen.

    Fijn dat alle informatie uit haar blog blijft bestaan! Ik wens Berthi veel plezier met wat ze verder gaat doen!

    (En hoe grappig dat jullie uit hetzelfde dorp komen 🙂 )

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar top
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013