De boel versieren

De dag vóór koningsdag is ook altijd leuk. Het is de dag om wat rood-wit-blauw-oranje spulletjes tevoorschijn te halen. Elke Nederlander heeft wel wat in huis. Lintjes die je misschien bewaard hebt van lang geleden, toen de kinderen nog met versierde fietsjes rondreden. Of een paar klompjes, tulpjes, of een heel oud blikje van één koningin geleden. Maakt niet uit wat, als het maar rood-wit-blauw-oranje is! Het is tijd om de boel te versieren!

En het is ook tijd om nog een paar keer naar de winkel te gaan en telkens met briefjes te betalen, zodat je voldoende kleingeld terugkrijgt voor de vrijmarkt. Sommigen krijgen vandaag een lintje, en alle anderen kunnen zichzelf er één geven. Of een tompoes. Of een bosje tulpen, als het niet meer lukt om in jezelf in het feestgedruis te begeven.

Dit is wat er leuk is aan deze dag-voor-koningsdag: de doos omkieperen, de portemonnee vullen, het mee-neem-eten voorbereiden, en misschien nog een strikje haken! De boel versieren! Fijne dag!

2 gedachten over “De boel versieren”

    1. Hoi Hennie,
      Het was echt heerlijk om lekker te speuren en te snuffelen tussen de duizenden spulletjes, op zoek naar handwerk en alles wat ik verder ook nog leuk vond. Genoeg kleingeld is dan wel handig hè?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.