De Dom in Utrecht beklimmen


Een studie volbrengen is een hele klim!
Na de buluitreiking begonnen we aan een andere klim: naar de top van de Domtoren!
De Dom in Utrecht is het middelpunt van de stad en ook de trots van de stad en het was bijzonder leuk om met ons vieren de 465 treden te beklimmen. Om 4 uur was de laatste mogelijkheid van de dag en dat kwam prachtig uit, want daardoor hadden we precies het mooie avondlicht op deze koude dag.

Halverwege de toren hangen veertien luidklokken op de luidzolder, en hier hielden we even pauze met de groep, want de Dom kun je alleen onder leiding van een gids in groepsverband beklimmen. De gids vertelde over de zwaarste klok van 8000 kilo, de Salvator, en gaf er ook even een klap op, zodat we het geluid konden horen. Als het hele carillon bespeeld wordt is dat een indrukwekkend geluid, wat je hier kunt horen. En het is ook een feestelijk geluid, wat nogal goed paste bij onze stemming op deze feestelijke dag!

We klommen weer verder en kwamen boven: fantastisch! We keken uit over de stad die net in de gloed van het avondlicht lag. We zagen o.a. het Academiegebouw waar een paar uur eerder onze zoon zijn bul ondertekende. We maakten foto’s en genoten van het bijzondere moment.

Voor handwerk- en torenliefhebbers: met dit patroon kan de Dom ook bordurend worden beklommen!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Dikke vintage handwerkboeken

Dikke handwerkboeken

Gerda Bengtsson’s book of Danish Stitchery

Kerstkleed op tuinbank

Kerstsfeer

Boeken met borduurpatronen uit het heilige land

Reacties

  1. Ik zal heel graag de dom willen hebben om met de vakantie te borduren avb maria verbeek renstraat6 Utrecht

    • Margriet Hof zegt:

      Het patroon van de Dom verkocht ik al eerder, maar ik denk dat je wel kans hebt om een borduurpakket van de toren in een goed gesorteerde handwerkwinkel te kopen. Daar zie ik ze af en toe nog wel.

  2. Corry van den Broek zegt:

    Ik heb er 1 : origineel scheepjeswol pakket. Compleet

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen