De grote handwerkencyclopedie


Honderden boeken zijn er verschenen met uitleg / onderwijs / instructie / voorbeelden en technieken met betrekking tot naaien, breien, haken, borduren, weven etc. En als je in één van deze technieken bent geïnteresseerd, dan ga je op zoek naar boeken daarover die je verder kunnen helpen. Dus waarom zou je dan ook nog een boek willen hebben die al die technieken bij elkaar in één dik boek behandelt?

Antwoord: omdat het leuk is! Veel handwerksters houden ervan om een mooi hoekje te maken met handwerkspulletjes en met vooraad-strengetjes en ingelijste stukjes kant of borduurwerkjes. En bij zo’n hoekje past dan ook zo’n dikke encyclopedie. Misschien gebruik je die helemaal niet vaak, maar het staat leuk (en interessant) in zo’n handwerkhoekje. En dan wil je ook graag dat het boek er nog een beetje netjes uitziet (of juist niet, als je nog een exemplaar van je moeder of oma hebt).

Ik kreeg vorige week een compliment van een handwerkboeken-kenner die iets kwam ophalen. “Je vermeldt altijd netjes wat de conditie is van een boek”, zei ze, en dat vond ik leuk om te horen. Ik had toen net het oudere exemplaar van De Grote Handwerkencyclopedie klaarliggen om op de post te doen, en het nieuwere exemplaar lag al klaar om daarna op m’n shop te zetten. Als er veel verschil is tussen de boeken die ik aanbied, dan pas ik ook de foto aan, of ik vermeld de latere druk en het jaartal. Ik vind dat iemand moet kunnen zien wat ze bestelt.

Wat is er in deze encyclopedie veranderd bij de latere drukken? Inhoudelijk niets. Gewoon ‘alles over naaien, breien, haken, borduren en tapisserie’ wat natuurlijk helemaal niet gewoon is, maar bijzonder dat dat allemaal in één boek te vinden is. Het boek is vertaald uit het Frans, en de uitgave kwam tot stand in samenwerking met Ariadne, al in 1972.

Wat de voorkant betreft: het lettertype werd iets aangepast en de centimeter verdween van de voorkant. Maar die legde ik er gewoon weer even bij!
Niet elk boek kan zo’n uitgebreide bespreking krijgen op m’n blog, maar sommige boeken zijn leuk om even langs de meetlat te leggen!

2 gedachten over “De grote handwerkencyclopedie”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.