De kleuren van een koude dag


Ergens in de ‘binnenlanden’ van Gelderland. Hier heb ik al zo vaak gereden, maar vanmorgen wou ik het anders. Vanmorgen wilde ik lòpen! M’n familie keek me verbaasd aan: “Wat ga je nòu toch doen?” Maar ik zei: “Ik heb erop gerekend, goede schoenen, goede jas. Ik ga lopen!” En zo liep ik in de winterkou van het ene dorp naar het andere (en daar kon ik weer met de auto verder, beetje te ingewikkeld om uit te leggen). Onderweg liep ik nog door een buurtschap en daar woont iemand die ik nog van vroeger ken en die ik al veertig jaar niet had gezien maar gisteravond weer had ontmoet bij een lezing en dat was een leuk weerzien. Het zijn vaak al òude banden die een mens verbindt met z’n omgeving. Ik was dus naar een lezing geweest en was blijven slapen in m’n ouderlijk huis, en nu liep ik ‘binnendoor’ naar het volgende dorp. En ik genoot ervan! Lekker weids, lekker koud, lekker zonnig: heerlijk!


Voordat ik op wegging, keek ik nog even in de spiegel van m’n ouderlijk huis. Naast de spiegel hangt een borduurwerk met gestileerde vogels. Staalblauw en wintergroen, de kleuren van een koude winterdag.
En nu ben ik iets aan het verzinnen om voortaan altijd te gaan lopen maar ik vrees dat dat niet echt praktisch en haalbaar is.

2 reacties op “De kleuren van een koude dag”

 1. En ik pakte de fiets om nog even een paar boodschappen te halen voor het weekend.
  “Pak toch de auto!” werd gezegd, maar ik fietste liever.
  Diezelfde koude kleuren, maar ook zag ik al veel krokussen…en dat had ik niet gezien als ik met de auto was gegaan.
  ’n Paar km. heen en ook weer terug maar ik genoot van het zonnetje en bedacht dat ik zo ook al mooi wat vitamine D op kon doen 🙂
  Margriet ik wens je een fijne zondag.

  1. Heel leuk om te lezen, dat jij dezelfde drive had om te willen lopen!
   Het is ook wel een belevenis, deze kou en dan tòch al die lengende dagen en de krokussen die allang boven de grond zijn. En gratis vitamine D op deze zonnige dagen is ook welkom!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar top
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013