De kleuren van het jonge blad

Groen quiltje roman stripes met leliesDe kleuren van de lente probeerde ik te vatten in dit quiltje. De rijk geschakeerde natuur laat nu duizenden tinten groen zien, en iets daarvan wilde ik weergeven met mijn lapjes.

Groen quiltje roman stripes in bos

Het jonge blad wat nu aan de bomen komt heeft een grote variatie aan groen-tinten. En dat niet alleen: die kleuren zijn ook nog eens uniek en prachtig! De kleuren groen die nu in de lente te zien zijn, zijn anders dan het zomer-groen. Het is pril en puur, fel en fris, spannend en sprankelend. Ook de kleuren van de naalden die uit gezwollen knoppen komen hebben soms die onwaarschijnlijk groene kleur. De kleur van de larix bijvoorbeeld, die heeft deze week dat felle groen. Dat eerste begin, als die knop zich ontvouwt vind ik heel bijzonder. Het duurt ook maar kort. Al na een week of zo veranderen de groen-kleuren en wordt het allemaal wat donkerder. Ik probeerde deze kleuren uit de natuur te vatten in een paar quiltjes. Ik was tijdenlang aan het spelen met m’n groene kleurtjes en genoot van het proces. Het leverde me een paar van deze quiltjes op die ik ‘Lentegroen’ noemde. Juist de combinatie van het felle groen met het dorre blad en de kale takken vind ik mooi. Dan schijnt de zon daar zo mooi doorheen. Daar wordt ik blij van!

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Breiboeken

Diverse handwerken

Goldwork-dagen

Cantecleer hobbyboekjes


Terug naar blog om daar verder te lezen