De koningin kan ook breien


De koningin kan ook breien!

Ze liet het zien in Tilburg, waar ze even plaatsnam op een grote bank en een paar steken breide aan een lange oranje sjaal. “Insteken, doorhalen, omslaan”, hoorden we allemaal, maar het was duidelijk dat ze het wel wist. Miljoenen mensen keken tv en konden toezien hoe de koninklijke familie werd rondgeleid in de Brabantse stad. En miljoenen anderen vermaakten zich op straat, want daar was ook genoeg te zien en te beleven.

Wij horen elk jaar tot de vrijmarkt-bezoekers en gaan altijd vroeg op stap. Het gaat om het plezier om daar tussen duizenden mensen lekker te scharrelen, praatjes te maken met onbekenden, vrolijk te zijn. En de spanning wat je misschien op de volgende kraam of het volgende kleedje tegenkomt. Hier een deel van mijn vondsten. Een mooi oranje boek Naald en Draad (met veel nostalgische plaatjes). Zou wel wat voor de prinsesjes zijn! En een populair breiboek waar 300 steken, kabels en patronen in staan. Zou wel wat voor de koningin zijn, als ze echt verder zou willen met breien! Dus meestal spoor ik oude boeken op voor m’n shop, maar nu twee nieuwe, en dat past ook beter bij deze moderne koningsdag.

Zò vieren we tegenwoordig koningsdag: met een open en modieuze koninklijke familie op tv, veel gezelligheid op straat, gekke muziek, oranje versiering en leuke vondsten.

En met een breiende koningin om ons plezier in handwerken te bevestigen!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

2 gedachten over “De koningin kan ook breien”

 1. Beste Margriet,
  Gefeliciteerd met je goede oogst! Vooral die Zeeuwse klederdrachtkaarten en de merklapjes! Ondanks het feit dat ik al om half 5 met mijn dochter onderweg was, kwam ik op handwerkgebied niet verder dan een relatief nieuw breiboek (€-prijs erop), een lap nieuwe stof (nog te koop bij de stoffenwinkel hier) maar ook een oude naaidoos van voor de oorlog, die nog wel een schoonmaakbeurt kan gebruiken. Ook geen stekenboek van Libelle gezien. Maar op andere gebieden (literatuur en kunstboeken) wel succesvol. Het blijft elk jaar spannend en klaag ik niet, hoor. Twee jaar terug kwam ik met tien borduurpakketen thuis, waar ik nog mee bezig ben ?!
  Hartelijke groeten,
  Hennie

  1. Hallo Hennie, Wat leuk dat jij ook speurt naar handwerk op de vrijmarkt. Bedankt voor je reactie, vond ik leuk om te lezen. Soms valt het mee wat je kunt vinden en soms valt het tegen. En ik vind het altijd gezond-spannend om op die markten te lopen en te kijken wat je tegenkomt. En een sport natuurlijk. En net als jij: vroeg op, en dan hopen dat je de eerste bent voor iets moois.
   Tien borduurpakketten: da’s ook een leuke vondst!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.