De Nieuwe wereld van de naaldkunst

Oude stekenlap tapisserie 1887
Eerst een foto uit de Oude wereld van de naaldkunst: deze stekenlap uit 1887. Boordevol verschillende steken en mogelijkheden en de kleuren nog mooi gebleven! (deze stekenlap is trots in mijn bezit).

En dan een foto uit de Nieuwe wereld van de naaldkunst: drie boeken van Lisbeth Perrone. Dit boek verscheen in 1972 en het was destijds een prachtig overzicht van heel veel tapisserie-steken. En nu gaat dit boek opnieuw ‘nieuw’ in de belangstelling komen, want de kring van mensen die bezig zijn om deze oude steken opnieuw te zetten wordt steeds groter. Begin dit jaar lanceerde de vereniging Merkwaardig een nieuw initiatief om elke maand een patroon te publiceren voor een lange stekenlap. Hierdoor komen ook onbekende steken (zoals Bargello en Holbein en wie weet wat straks nog meer) onder de aandacht van een groter publiek. Ook het handwerkcafé in Waddinxveen (bekend vanwege hun deskundigheidsbevordering op handwerkgebied) gaat aandacht besteden aan de oude tapisserie-technieken.
Ik denk dat ik hier vanuit mijn kamertje met een rij boeken achter me kan zeggen dat het boek De Nieuwe Wereld van de Naaldkunst een heel geschikt boek is voor wie een overzicht wil van dezelfde steken die ze in 1887 al maakten. En die nu weer volop aantrekkelijk zijn.

Boeken Nieuwe wereld van de naaldkunst

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.