De oude breirol is gewassen

Deze oude breirol ging gister op de post. Ik had hem plat opgevouwen zodat hij door de brievenbus kon en er nog een foto van gemaakt. Niet heel vaak kom ik terug op iets waar ik eerder over blogde, maar dit was natuurlijk een bijzonder item, dus wel leuk om er nog een update over te geven.

Ik kreeg eerst vanmiddag een mailtje van degene die deze rol bestelde. Fijn om te horen dat de lange gebreide proeflap  goed was aangekomen. Ze nieuwe eigenaresse schreef dat ze aarzelde of ze de rol een sopje zou geven. Best wel spannend hoe het uit zou vallen.

Nu vanavond nog een mailtje van haar. De wasbeurt was gewaagd maar geslaagd. Hij is nu bijna overal wit, schreef ze. Het zweet van 1883 en het stof van de jaren daarna uitgewassen. Nu ligt hij op een handdoek te drogen. “En nu is elk vakje wel 2 euro waard, in plaats van 1,50” (met een smiley erachter).

Ik vind het altijd fijn om te horen dat een mooi handwerk weer bij een liefhebber terecht is gekomen! En die mailtjes van vandaag waren voor mij aanleiding om deze foto’s te laten zien. En te bedenken dat die hele lange lap van meer dan vier meter op hele dunne pennen was gebreid. Mooi dat zoiets bewaard is gebleven. En bijzonder dat er ook anderen zijn die zo’n rol nog van hun eigen oma hebben.

1 reactie op “De oude breirol is gewassen”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar top
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.