De vier jaargetijden

Borduurwerk-Vier-jaargetijden-van-Rie-Cramer
Het lengen van de dagen was al een tijdje bezig en nu duren de dag en de nacht precies even lang. Dus het is lente! Maakt niet uit dat het bewolkt en koud is, het is tòch lente. Het jaargetijde waarin je zin krijgt om te genieten van blaadjes aan de bomen en zingende vogels en weer energie krijgt om dingen af te maken. Deze afbeelding van de vier jaargetijden naar een ontwerp van Rie Cramer is voor veel mensen een bekend oud en vertrouwd tafereel en het is door veel borduursters gemaakt. Maar ik kreeg ook een mailtje over een nog onafgemaakt borduurwerk. Iemand mailde dat ze enige tijd geleden beloofd had om eenzelfde borduurwerk van de vier jaargetijden af te maken voor iemand anders die haar handen niet meer goed kan bewegen. “Maar ik ben te voorbarig geweest, schrijft ze, want ik kan het zelf niet meer goed zien. Ik vind het sneu voor deze dame daarom ben ik op zoek ben gegaan naar iemand die het wèl kan afmaken.” Ze schrijft dat ze al kaartjes heeft opgehangen bij de supermarkt en dat ze al bezig is geweest op facebook, maar nog zonder resultaat. En nu vroeg ze het aan mij.
Ik speel ik de vraag hierbij door. Een foto van dit mooie en klassieke borduurwerk had ik nog liggen want dit schilderij staat ook in mijn shop, en hier blogde ik er al eens eerder over. Is er iemand die nog in de lente of zomer of herfst van het leven is en die zin heeft om een soortgelijk borduurwerk af te maken voor iemand die in de winter van het leven is gekomen? We maken allemaal deze gang door het leven, en later is er misschien iemand die zich voor ons inzet. Ik vind het wel een passende vraag, zo aan het begin van onze gezamenlijke lente.

Reageren kan via mij en dan breng ik een eventuele borduurster graag in contact met de vragensteller.

Collage De Vier Jaargetijden borduurwerk Rie Cramer

3 reacties op “De vier jaargetijden”

 1. Margreet Beekman

  Goedemorgen,

  Ik borduur graag en zou het leuk vinden om dit prachtige kleed af te maken. Ik woon nabij Apeldoorn.

  Laat maar weten.

  Tiendelige groet
  Margreet Beekam

  1. Hallo Margreet,
   Wat leuk dat je reageert, en ook al binnen twee uur na het publiceren van deze oproep!
   Voor iedereen leuk om te lezen dat er mensen zijn die dit graag willen doen voor iemand anders, dus daarom schrijf ik dit hier zo.
   Ik wil je graag in contact brengen met de vragenstelster, en dat doe ik dan via mail.
   En wie weet kom ik hier in een blogje later nog eens op terug (als het borduurwerk af is).

 2. hallo

  ik ben op zoek naar het patroon, je kunt hem wel kopen als pakket maar ik heb genoeg stof en garen. weet jij waar je alleen het patroon kunt kopen.
  groetjes Anneke

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar top
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013