De vrouw en haar… tuin

vijf vintage handwerkboeken

Vijf nieuwe (oude) boeken in de shop.
“De vrouw en haar huis” is de titel van een tijdschrift uit 1958, waar een paar mooie interieur- en modefoto’s in staan. Ze geven een tijdbeeld van de vijftiger jaren, toen alles nog wat soberder was dan nu, maar waarin ‘de vrouw’ in wijd-uitstaande rokken toch kon schitteren zoals zij na de oorlog graag wilde. Er staan foto’s in van ‘japonnen’ en die werden gemaakt van grijs-beige-goud broksatijn…. Ook een kraag en hoed van hermelijn en daar pasten dan die elegante handschoenen bij tot bijna aan de ellebogen. Ik was nog net niet geboren toen dat tijdschrift werd gedrukt maar herinner me uit m’n kinderjaren toch wel hoe het modebeeld toen was en heb met plezier dit tijdschrift doorgebladerd. Ik hoop dat het bij een liefhebber terechtkomt die ook wat wil weten over het Weefwerk van Willy Pennings, want over haar staat ook een artikel, waarbij een foto is afgedrukt van een folder van Goed Handwerk. Dat artikel begint heel vermakelijk met de volgende zin: “In het algemeen zijn wij van oordeel, dat de tijd van de kunstnijveren voorbij is.” Nou, wij in 2014 zijn weer een andere mening toegedaan! Handwerk bloeit als nooit tevoren!

De catalogus van DMC uit 2009 staat stampvol foto’s van borduurpakketten en is ook een lust om door te bladeren. Het boek Naaldwerk lijkt me wat voor een verzamelaarster van oude handwerkboeken (daar wil ik nog eens een apart logje over doen, want ik heb nog meer van die oude werken). Het stamt uit 1936, is onderdeel van een serie “Boeken voor Vrouwenhandwerk” en is gewijd aan de fraaie handwerken.

De andere twee boeken zijn boeken over patchwork en daarover heb ik meer informatie (en foto’s) in de shop. “De vrouw en haar tuin” heb ik dit blogje genoemd, met een kleine variatie. De tuin moet ook worden bijgehouden, maar als dat weer klaar is, kunnen we daar weer heerlijk in handwerken! Dat wens ik jullie althans toe.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar top
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.