Defilé van koetsen en auto’s bij paleis het Loo

Koets met witte paarden voor stallen het Loo
Gedurende vier dagen was er op paleis een festival Paardenkracht & Autopracht. Ik deed er al verslag van toen ik daar een paar dagen geleden in m’n eentje naar toe ging. Niet alleen naar jullie was ik enthousiast, maar ook naar m’n man. Hij wilde ook nog wel graag kijken naar al die paarden en koetsen en dus ging ik gewoon nog een keer. En nu vind ik dat ik er ook nog wel een keer over kan bloggen. Nog weer nieuwe foto’s om te laten zien! En aan het eind van dit blogje nog een koets-nieuwtje.
Eerst hadden we een plekje vlakbij de stallen. Het was erg mooi om te zien hoe de koetsen stijlvol en gedisciplineerd uit de stallen kwamen rijden. Daarna maakten ze een rondje over het terrein van het paleis het Loo, waar overal langs de route publiek stond.

Koets met paarden op oprijlaan het Loo
Vanaf de stallen naar het paleis loopt een lange lommerrijke oprijlaan. Het lukte me nèt Oude koninklijke auto AA-49(met moeite) om een foto te maken zonder publiek. Zò mooi zoals we daar langs de kant stonden en genoten van al die koetsen en oude auto’s die langsreden.

Oude auto’s zijn ook mooi om te borduren. Hier vind je een los patroon van oude auto’s in mijn shop, en ook een boekje “Kruissteek op wielen“.

Koets met paarden voor peleis het Loo
Vlak voor het paleis stonden de koetsen nog even stil en werd er uitleg gegeven, o.a. over de Borduurwerkje paardenhoofdkoninklijke gelegenheden waarbij de koetsen waren gebruikt. En ook over de paarden werd wat verteld. Dat heb ik niet allemaal onthouden, maar ik kan wel zeggen dat het prachtige paarden waren om te zien! Voor bij dit blogje kwam ik een klein borduurwerkje tegen wat ik in m’n shop plaats. Voor een liefhebber.

Dit evenement waarbij de oude auto’s en rijtuigen en koetsen van de koninklijke familie te zien is, is een jaarlijks terugkerend evenement. Dit keer was het wat groter dan anders vanwege het 200-jarig bestaan van het koninklijk Staldepartement. En vanwege de trekpleister van de Gouden Koets. Die zou alleen gedurende deze vier dagen te zien zijn. Maar vanwege grote belangstelling van duizenden bezoekers, werd gister bekend gemaakt dat de Gouden Koets nog een week langer te zien zal zijn! Dus voor wie de Koets ook nog graag wil zien: dat is nog een week mogelijk! Een tip misschien om dan ook gelijk de Sissi-tentoonstelling te bezoeken. Die duurt nog tot eind september.

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Mand met vlierbloesem

Vlierbloesem

Living and giving

Borduren voor kerst

Op zoek naar van alles

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen