Dickens Festijn Deventer

In Deventer wordt dit weekend het jaarlijkse Dickens Festijn gehouden. Deze dame en heer zijn twee van de ruim 950 personages uit de 19e eeuw die rondliepen  in de historische binnenstad. Ik kwam hen als eerste tegen en vroeg of ik de foto op mijn handwerkblog mocht laten zien. Dat mocht, en daarna kreeg ik de smaak te pakken. Er was zóveel mooie oude kleding te zien en te bewonderen! “Zelfgemaakt, schrijf dat er maar bij!” zei de dame toen we na het korte praatje weer doorliepen. Ook van sommige anderen begreep ik dat ze hun kleding zelf hadden gemaakt. Het geheel van die hele binnenstad vol typische 19e eeuwse mensen straalde enorm veel liefde voor die historische kleding uit.

Twee aan twee. Net als ik met mijn zus. Wij liepen af en toe ook arm in arm, we werden gewoon geïnspireerd! Zo liepen we samen tussen de weeskinderen en winkelpersoneel en wasvrouwen. En deftige dames en hoge heren. Het was bijzonder om in deze binnenstad-entourage onszelf een eeuw terug te wanen.

Tijd voor koffie (foto hierboven) die werd voor ons eerst persoonlijk gemalen.  Deventer heeft enorm veel leuke kleine oude en sfeervolle winkeltjes, en de eigenaren en het personeel waren ook gekleed volgens de 19e eeuwse dracht. Sommigen zaten in vol ornaat voor hun winkeltjes.

Mooi om te zien hoe gezichten boven die sfeervolle kleding en onder de typische hoofdbedekkingen oplichten.

Er was ook muziek en gezang en geroep en kleine toneelstukjes en alles bruiste en was vrolijk. Ik vond het een sublieme manier om iets van de sfeer van vroeger te beleven. Ja, het was wel druk, maar het was ook goed te doen. Morgen is het Dickens festijn er ook nog. Een reuze leuk uitstapje!

2 gedachten over “Dickens Festijn Deventer”

  1. Zie deze website nu voor het eerst. Mooie foto van ons, die dame en heer van Dickens 2017. Ook dit jaar zijn we van de partij.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.