Digitalis in bos

Er gebeurt van alles. In de wereld. In onze levens. In de natuur.
De natuur helpt mij bij elke wandeling om wat te spiegelen. Want we moeten overal op reageren. Vooral op gebeurtenissen die impact hebben op onze persoonlijke levens. Soms is het lastig om te weten wat goed is en wat we echt niet willen. Soms lijken de gebeurtenissen op ongevallen bomen op ons levenspad. Een flinke versperring! Maar met wat wijsheid en moeite kunnen we er wel omheen.
De natuur reageert ook op de omstandigheden, die elk jaar weer anders zijn. Na een nat voorjaar is er nu een overdaad aan Vingerhoedskruid te zien in het bos. Op elke open plek bloeien ze. Niet eerder zagen we er zoveel in het bos.

Nog een ‘reactie’ in de natuur: Vannacht was er een flinke onweersbui en waarschijnlijk is deze boom toen omgegaan. Het loof was nog groen. We praatten een tijdje over die versperring op het pad. En vroegen ons af waarom die boom van wel twintig meter hoog juist nù was omgegaan. Ik haalde een patchworkblok uit m’n rugzak. Zodat ik er nog wat langer bij kon stilstaan.
Later kreeg ik een beter ideetje. Met twee wasknijpers kneep ik de ster tussen de bloemen! Niet alleen hindernissen op ons levenspad, ook bloemen!

1 gedachte over “Digitalis in bos”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.