Diverse boeken over borduren


Acht nieuwe tweedehands boeken over borduren die nog niet eerder in mijn shop stonden. Nu ben ik toch al heel lang bezig, en nog steeds ontdek ik boeken over borduren die ik nog niet eerder had gezien. Dat laatste is trouwens niet helemaal waar, want ik had ze al wel eerder gezien, want ze stonden hier netjes op een plank te wachten tot het stapeltje groot genoeg was om een collage van acht te vullen. Het is toch het leukste om zo’n serie boeken bìj elkaar te bespreken, en dan te kunnen zeggen dat er héél veel Nederlandse boeken over borduren zijn verschenen. En dat er voor elk wat wils is.

Al deze boeken laten de veelzijdigheid van het borduren zien, zowel vroeger als nu.
Er is bijvoorbeeld het boekje met Tijdloze merklapmotieven, jammer genoeg een bibliotheek-exemplaar maar verder is dit boekje haast nergens meer te vinden, dus beter iets met een paar stikkers dan helemaal niks.
En er is Kerstin’s Kruisstekenboek, wat vroeger werd vertaald uit het Zweeds. Het laat zien hoe je met grote kruissteken kleding kunt versieren en dat paste helemaal in de trend van de zeventiger jaren.
En er is het boek Kruissteek Randen, strikken en linten. Dat wil je als borduurster ook een keer hebben gedaan: zo’n lange rand borduren met een mooi motief en dan op een handdoek naaien, of als kastrandje gebruiken.

De Groot Borduurpatronenboeken van 3Suisses staan vol met typische seventies-patronen. Voor liefhebbers van retro-borduren zijn dit geschikte boeken.

Het boek Borduren met Lint is een originele invalshoek wat door een vrouwenvereniging werd gepresenteerd, maar wat volgens mij nooit echt is aangeslagen. Maar nu is het een zeldzaam boek, wat de veelzijdigheid van het borduren benadrukt.

En dan zijn er de nieuwere ‘handboeken‘, met luxe uitstraling om beginnende borduursters te stimuleren. Soms zelfs met een complete kit met mini-strengetjes om de stap naar deze voldoening-gevende hobby zo klein en aantrekkelijk mogelijk  te maken.
Want borduren is van alle tijden en zéker ook van de onze!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.