Diverse handwerkjes in rood en blauw

Diverse borduurwerkjes in rood en blauw

Diverse handwerken in rood en blauw. Handwerk heeft soms een lange doorlooptijd. Het kleine merklapje heb ik al heel lang in m’n bezit. Het was al rondom afgewerkt toen ik het kocht, maar twee van de randen waren nog niet afgeborduurd. Dat vond ik intrigerend. Ik zocht net zo lang tot ik precies het goede kleurtje vond en borduurde het toen af. Nu is er niks meer van te zien dat er misschien wel dertig jaar tijdsverschil in zit. Daarnaast ligt in de hoek een oud stoplapje in dezelfde kleuren. De geborduurde rand onderop was een experiment wat me goed beviel: borduren over vier kruisjes. Dàt borduurwerk is inmiddels ook af en daarna ben ik wel vaker gaan borduren over vier kruisjes. Misschien een tip voor anderen?

Beide foto’s maakte ik al eerder maar ik kwam er niet aan toe om ze te laten zien. Een grote mand met dikke wol stond hier heel lang in de kamer. Ik hou van dikke wol maar ik wist niet goed wat ik ervan zou maken. Toen ik wel een half jaar tegen die mand met wol had aangekeken, bracht ik hem naar boven. Daar haal ik hem nu weer van vandaan want ik neem hem mee naar m’n zus. Zij is ook handwerkliefhebber en ik ga even bij haar logeren. Wie weet heeft zij nog een idee voor me wat ik hiervan ga maken. En anders jullie misschien?

Mand dikke wol rood en blauw

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Beursimpressies en mijn eigen kussen

Breinaalden in koker, etui of houten doos

Lupine tussen de gladiolen

Als mich eine Biene gestochen

Comments

 1. …een heerlijke warme muts, en nog een en nog een:-)

 2. Dag Margriet,

  Ik heb het antwoord op je vraag vandaag in mijn blog beantwoord.

  Prettig weekend,

  Brigitte

 3. Blokjes in verschillende steken maar van hetzelfde formaat . En dan een dekentje van maken. De kleuren zijn er zeer geschikt voor.
  Veel plezier bij je zus.

 4. Misschien kan je meedoen met de Zeeuwse lappendeken breien, daar kan je al je kleuren in kwijt en de zeeuwse patronen (kabel en zo) kan je misschien zelf wel ergens opduiken, het zijn alleen maar lappen van 25×25 cm., je kan er zoveel maken als je wilt, info kreeg ik ook via randje per week, succes groetjes Margot

 5. Margriet zegt:

  Bedankt voor jullie reacties. Ik hoop over een tijdje te laten zien wat er met deze wol nu op de grote houten breipennen is gekomen.

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen