DMC garen opbergen

dmc draden in acht kleuren naast elkaarDe dmc-opbergdozen waar je losse kaartjes met borduurzijde in kunt bewaren zijn bekend. Naar eigen voorkeur kun je je garen opbergen op kleur of op nummer. In de loop der jaren bouwde ik een ruime sortering op, meestal van restjes die net genoeg zijn om nog iets kleins mee te maken. Grotere hoeveelheden heb ik ook: soms een paar strengen in één dmc opbergdoos met losse dradenkleur die ik dan apart hield omdat ik die niet in m’n doos wilde hebben. Die wilde ik bewaren voor patronen waar je juist veel garen voor nodig had. En soms overlapte een kleur dan ook weer: dan had ik die zowel ‘los’ in strengen als restjes in m’n doos. Dat vond ik lastig dus in een opbergbui (vorig jaar) knipte ik grote kaartjes van wit karton. Bedoeld voor de grote hoeveelheden. Dus nu krijg ik weer zin om m’n patronen door te bladeren op zoek naar iets waar ik veel garen voor nodig heb.

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Oude nummers Handwerken zonder Grenzen

Geborduurde streekdracht

Schilderij Schaatsen

Glorious Knitting

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen