Donkere dagen na kerst

Op de eerste maandag van het nieuwe jaar zou ik wel graag iets met een kalender willen laten zien op mijn blog. Ik heb nog wel een mooie liggen, maar het is nog te donker om er een foto van te maken. Inmiddels is het negen uur en ik weet dat er lezers zijn die mijn blog elke ochtend aanklikken. Daarom heb ik de drive om tòch eerst een blogje te publiceren. Dan kan ik nu wel een  foto gebruiken die ik twee dagen geleden maakte. Van een stofpoppetje in het natte bos.

Ze zat daar lekker te wiebelen op een tak en het is leuk om dit typische negentiger-jaren-popje met houten hoofd te laten zien. Maar het is nìet wat ik voor vanmorgen in gedachten had.
Zo gaat het wel vaker, vooral in de winter. Dan verzin ik wel wat en er komt altijd wel wat uit, maar het voldoet me dan zelf niet helemaal. En vaak komen er dan ’s avonds nog wat andere blogjes. Als het wèl licht genoeg is geweest om een foto te maken. En over handwerken die ik die dag graag wil laten zien. En zo is het gegroeid dat ik vaak meerdere blogjes op een dag publiceerde.

Ik wil natuurlijk niet dat er iemand verdwaalt in het grote bos van àl die blogjes. En ik wil zelf ook niet verdwalen in de grote hoeveelheid van al die foto’s. Want ook dàt weet ik van sommige bloglezeressen: dat ze het soms wel erg veel vinden.
Dus het zou kunnen dat ik mijn accent nu toch wat ga verschuiven. Dat ik niet meer éérst elke ochtend een blogje publiceer, maar dat ik het wat opschuif naar later op de dag. Ik denk dat het dan misschien vanzelf wat minder en ‘lichter’ wordt.

1 reactie op “Donkere dagen na kerst”

  1. Hi Margriet,mooi hè, die maanden.Heb ik jaren geleden geborduurd
    Alleen als 12 kleine schilderijtjes, naast elkaar in de gang.Kijk er elke dag naar als je er langs loopt. Je blogs zijn niks te lang hoor, we kijken iedere dag met veel plezier. Prachtige bosfoto’s. Hier is alles wit of vuil wit.Al een nieuwe computer? Een fijne dag verder en groetjes. ps.louw is dus looi,weer wat geleerd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar top
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.