Drie zagende zussen

Drie gehaakte stola's
Mijn oudste zus kwam mij (middelste zus) ophalen en samen reden we naar jongste zus, die een dagje vrij had genomen. Als je niet af en toe wat afspreekt, komt er nooit wat van. Eerst gingen we zitten haken en bijpraten. We keken uit op een oude kersenboom die allang niet meer mooi was. M’n jongste zus wilde hem weg en had de onderste takken al afgezaagd. Oudste zus had de koffie op en vroeg om een Boom omzagenladder. Zo kende ik haar weer: altijd in beweging en dol op in bomen klimmen! Ze kon vroeger al klimmen en klauteren als de beste en liet mij vanaf de grond vol bewondering naar boven staren. Nu klom ze met de zaag in de hand omhoog en samen hadden we plezier om de takken die naar beneden vielen. Terwijl m’n zus hoog in de boom bezig was met zagen, wilde ik onderaan de boom een mooi stilleven maken van de stola’s die we aan het haken waren. Maar daar had ik geen ruimte voor. Telkens werd ernaar me geroepen dat ik opzij moest gaan. Dus je moet me maar geloven dat er nòg twee stola’s waren, die nog binnen lagen.
Hoe houden we onze stola’s nu uit elkaar? Want m’n zus en ik gebruikten dezelfde Wibra-wol en ook hetzelfde patroon dus onze stola’s lijken ook precies op elkaar. Op de foto is het antwoord miniem te zien: een klein merkje met ‘handgemaakt’ bovenaan in het midden. “Die merkjes wil ik ook!” riep ik gelijk toen m’n zus haar opgenaaide merkje liet zien. Ik zou er een paar van haar krijgen. Maar toen reden we ’s avonds alweer bijna weg en dacht ik er pas weer aan. Te laat om nog weer naar binnen te lopen. Voor een volgende keer dan maar. Maar misschien hebben jullie intussen wat aan de tip: deze merkjes zijn kennelijk op de markt te koop (zei m’n zus).
Want ‘Handgemaakt’: dat mag gezien worden!
En ‘Afgezaagd’: dat is dit blogje niet toch?

2 gedachten over “Drie zagende zussen”

  1. Je zus gaat het hout toch alsjeblieft niet in de kachel gooien? Het is zúlk prachtig hout om beelden en beeldjes mee te maken. Echt niet doen hoor! Beeldhouwers en beeldhouwsters maak je hier zó gelukkig mee! Ze komen het graag ophalen…..

    1. Bedankt voor je betrokken reactie! Het zou inderdaad heel jammer zijn als dit mooie hout wordt opgefikt of in de container komt. Gelukkig ziet m’n zus er ook de waarde van. Ze had al allerlei plannen om er wat mee te gaan doen. Hout van de kerseboom is inderdaad heel mooi hout!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.