Droogbloemen in kerstsfeer

Alles gezellig maken voor kerst! Dat begint met allerlei spulletjes tevoorschijn halen en bij elkaar zetten. Dan nadenken over hoe je het hebben wilt. Spulletjes weghalen uit de kast om er wat roods in te zetten. Schuiven, veranderen, nog wat ophangen, nog wat spelen. Ik amuseerde me er de afgelopen dagen prima mee!
Het schilderij met de geborduurde droogbloemen heeft dit jaar ook weer een plekje gevonden in de kersterige kamer. Dit ontwerp van Mies Bloch is het meest geliefde van haar ontwerpen geweest. Het is vroeger op veel verschillende ondergrondkleuren geborduurd en dat heb ik ook wel eens laten zien op mijn blog. Het oorspronkelijke ontwerp is met een wijnrode achtergrond en ik denk dat ik zelf die rode achtergrond ook het mooist vind. Ik kreeg recent nog een bestelling van het borduurpatroon dus het wordt nog steeds geborduurd, en zeker nu droogbloemen weer zo in de mode zijn. Dus ook daarom vind ik het leuk om dit schilderij nu te laten zien: droogbloemen in kerstsfeer!

2 gedachten over “Droogbloemen in kerstsfeer”

  1. Volgens mij hing bij mijn schoonmoeder ook zo’n borduurwerk. Maar mijn man weet daar niets meer van. Bij jou brengt ie lekker kleur in huis.

    1. Wat leeftijd betreft zou het vast kunnen kloppen dat je schoonmoeder ook zo’n borduurwerk had. Je man heeft vàst de gezelligheid ervan wèl ondergaan denk ik, ook al kan hij zich het specifieke ding niet meer herinneren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.