Earth Hour

Tijdens ‘Earth Hour’ was het een uur lang donker op zaterdagavond. Met veel bombarie en een compleet media-spectakel mochten burgemeesters op rode knoppen drukken en toen ging de verlichting van de Erasmusbrug en de Eiffeltoren uit. Duizenden mensen stonden erbij te juichen alsof het de start van een vuurwerk was. Het leek op de omgekeerde wereld en dat is het natuurlijk ook. ‘Donker’ als het nacht is hoort juist heel normaal te zijn. De aktie om bedrijven en overheden en particulieren op te roepen om een uur lang het licht uit te doen, is een jaarlijks initiatief van het Wereld Natuur Fonds. Wie meedoet, staat even stil bij de toekomst van de aarde. De aarde lijdt onder de overheersing en uitbuiting van mensen. Het zou allemaal wel een beetje mìnder mogen. Minder vervuiling, minder licht ’s nachts. Minder lucht- en lichtvervuiling.

Tijdens dat ‘Uurtje Aarde’ deden wij ons best om snel thuis te komen zonder dat de politie ons zag. We hadden voor we weggingen ontdekt dat één koplamp het niet deed, dus waren nog met licht weggegaan bij een verjaardag. Maar het was toch echt al donker toen we het laatste deel door de stad naar huis reden. Als we nou tòch waren aangehouden? Dan hadden we als antwoord kunnen geven dat we meededen met Earth Hour: met één koplamp over de snelweg…

Maar zo werkt het natuurlijk niet. Ik ben jaloers op mensen die in zo’n schattig dorpje of stadje wonen. Dichtbij de bergen, midden in de natuur. ’s Nachts is het gewoon donker. Dan is de dag voorbij. Dan ga je slapen. Niks geen gekkigheid met al die lampen en lichten. Earth Hour? Earth Always….

(Dit prachtige geborduurde stadje plaats ik in mijn shop.)

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Raffia tasje

Prettig handwerken met de groteren

Handwerkboeken met motieven uit buitenlandse volkskunst

Spelen met steken

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen