Een blik op mijn keukentafel

f
Borduren aan de keukentafel, waar een klein kerststerretje nog gezellig naast een glaasje met de eerste speenkruidjes staat. Illustratief voor deze winter.
Ik ben bezig met het borduren van nog weer een oud-Hollands motief van twee pauwen bij een levensboom. Een eerder motief wat ik borduurde drukten we in kleine oplage zelf af en dat zag er mooi uit, maar nu hebben we ze ook laten afdrukken op visitekaartjes. Gister kwamen ze met de post en ik ben er blij mee. Kan ik volop uitdelen!

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Het Komplete Handwerken

Richelieu

Een gehaakte tas vol met kleine handwerkjes: Give away!

Stoffenspektakel

Comments

 1. Hallo Margriet, Wat bewonder ik toch jouw hoeveelheid berichtjes. Leuk geschreven, altijd een interessant onderwerp, mooie foto’s. Buiten genomen of foto’s van leuke composities bij jou thuis. Hoe doe jij dat, heb jij meer uren in de dag dan de gemiddelde mens?
  Speenkruid zag ik trouwens nog niet, wel op verschillende plekken bloeiend Fluitenkruid. Dat is mijn favoriete voorjaarsbloem en hier bij het sportpark kun je je soms in een witte zee wanen. Heerlijk. Nu het nog winters is zijn we aan het opruimen geslagen. Handwerkboeken en tijdschriften die ik niet langer wil bewaren zal ik apart leggen. Te zijner tijd neem ik contact met je op. Misschien is er iets voor je bij. Het is veel leuker als het hergebruikt wordt, de spullen zijn zo vele jaren al met liefde bewaard.
  Groetjes,

  • Margriet zegt:

   Hallo Tineke, hartelijk dank voor je reactie! Het is soms wel veel werk om m’n blogjes te maken, omdat ik de shop moet bijhouden, en de pagina-van-de-dag en m’n foto’s netjes wil opbergen, maar het geeft me elke dag weer voldoening om wat te schrijven, en ik doe het heel graag. Aan onderwerpen heb ik nog geen gebrek: eerder dat ik elke dag méér ideeën heb dan ik aankan. En nee… ik heb helaas niet meer uren dan anderen beschikbaar … (zou ze wel kunnen gebruiken…)

   Wat leuk dat jij ook zo geniet van Fluitekruid! Ik heb de afgelopen jaren nogal veel aandacht gevraagd voor m’n Speenkruid-liefde, maar Fluitekruid is m’n echte grote passie wat voorjaarsbloemen betreft. Daar kan ik net als jij ook zo intens van genieten! In het voorjaar heb ik adresjes die ik speciaal afga om het daar te zien bloeien: prachtig!

   Mooi hoe je onder woorden brengt dat oude handwerkboeken het waard zijn om opnieuw gebruikt te worden, juist omdat ze in voorgaande jaren met zoveel liefde zijn bewaard. Zo voel ik het precies ook! En ik hou me aanbevolen als je wat voor me hebt, bedankt.

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen