Een cactus-schilderijtje fotograferen

Willen jullie eens een kijkje achter de schermen? Nou, vooruit dan maar. Dan zie je dat ‘inzoomen’ en ‘uitsnijden’ belangrijke elementen zijn om een foto goed te krijgen.

En dan kan ik er ook gelijk bij vertellen dat een foto vaak een ’toevallige momentopname’ is. Soms krijg ik ineens een ideetje en dat wil ik dan uitproberen. We waren bezig met de kamerplanten binnen te halen, die de hele zomer buiten waren geweest. Ook een aantal cactussen hadden een paar maanden doorgebracht in de buitenlucht en toen het begon te regenen haalden we ze naar binnen. Sommigen waren enorm opgeknapt en gegroeid en kregen nu een nieuw potje. Maar er was er één die we eigenlijk niet meer wilden. Die hele kromme. Hij is al jaren zo krom, en nu hadden we er ineens genoeg van. Aan de rand van de tuin ging het nog wel, maar binnen op de vensterbank is het geen gezicht, die horizontale cactus. Ik haalde m’n geborduurde cactussen erbij, en die illustreren hoe we graag zien dat een cactus in een potje eruit ziet. Dus dat werd een foto.

Veel ‘inzoomen’ en ‘uitsnijden’ dus, bij deze foto, want anders krijg je de hele omgeving erop! Dus hier is dan het ‘kijkje achter de schermen’. Hoe ik bezig ben om zo’n foto te maken. Een tijdelijk plankje op de verwarming. M’n muur is lichtgroen, dus daar moest een stuk karton voor. De geborduurde Nachtwacht staat nog steeds niet in m’n shop, want ik vond hem zelf nog een tijdje leuk. De gordijnen achter de verwarming gepropt voor meer lichtval. En dan balanceren dat dat borduurwerk (die staat wèl in m’n shop) precies in evenwicht blijft op de rand van de bloempot. Het is soms een heel werk om een foto te maken hoor!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.