Een grijs gebreid mutsje

Vorige week: ik had een bolletje wol meegenomen naar m’n broer, waar ik een paar dagen logeerde. Dan had ik wat te breien. Ik ging ermee buiten zitten, onder het afdak waar een zitje stond met mooie witte kussens. Ook al regende het, ik wilde gewoon buiten zitten. Vooral als je bij iemand anders te gast bent, probeer je je spullen niet al te zeer te laten slingeren en ook nu weer bleek hoe handig die kleine tasjes zijn. Een klein tasje voor elk doel wat je maar kunt bedenken. Ik bewaarde er mijn breiwerk en terwijl ik daar lekker zat, breide ik het boord.

Het lastige met zo’n bol kleurverloopgaren is dat je van te voren niet kunt weten hoe het uit gaat vallen. Het bleek dat de overgang van wit naar grijs precies plaatsvond toen ik het boord af had. Dus dat was goed. Daarna kwam er nog een pluk wit en die kwam bij het einde van de muts, toen ik volop aan het minderen was. Dat vond ik niet mooi, dus ik knipte dat wit er gewoon tussen uit.
Verder deed ik alles op gevoel, af en toe zette ik de muts-in-wording even op m’n hoofd om te bepalen hoeveel ik in die toer wilde minderen.

Nu is m’n muts af en droeg ik hem op weg naar m’n kleine baantje in de stad. Na afloop fietste ik door het park. Blij met m’n nieuwe grijze mutsje!

2 gedachten over “Een grijs gebreid mutsje”

  1. Ja, precies passend op mijn hoofd. Toen het boord af was, deed ik het over m’n hoofd (met de rondbreinaald er gewoon in), en bepaalde hoe hoog of laag ik wilde dat het over m’n voorhoofd kwam. Daarna een tijdje gebreid, ongeveer 6 cm. En toen met de minderingen begonnen. Die verdeelde ik netjes over een toer, en vanaf toen heb ik elke keer de muts-in-wording voor de spiegel opgezet. Zo kon ik bepalen hoeveel minderingen er in de volgende toer moesten komen.
   Het laatste stuk, als de opening nog ongeveer 10 cm. in doorsnee is, gaat heel snel. Dan moet je vrij veel minderen.
   Ik vond het leuk om het eens zo te doen. Mijn wens was dat ik wilde dat het mutsje niet te hoog op m’n voorhoofd zou komen, en ook niet te laag, maar precies goed.
   En omdat ik had gekozen voor een strak en aaneensluitend model, heb ik nu een licht mutsje wat heel weinig ruimte inneemt. Het past makkelijk in jaszak of tasje en het zit lekker.

   Gewoon ook doen hoor! Het breit ook wel eens lekker zònder patroon!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.