Een handwerk afwerken

Bolletjes wol en gereedschap

“Een handwerk is klaar – en wat dan?” Zo begint het boek “Nu nog afwerken”. Het is een realistisch boek uit 1969. Oorspronkelijk uitgegeven in het handwerkland Denemarken. Het benoemt het probleem dat sommigen niet eens aan een handwerk durven te beginnen, omdat ze er al tegenop zien om het later te moeten afwerken. En het probleem dat als je een handwerk kado geeft, zònder het af te werken, dat het dan kans heeft te blijven liggen en door de ontvanger niet gebruikt gaat worden. En ook het probleem van oudere mensen, die nog wel willen blijven handwerken maar het vermogen verliezen om het handwerk ook goed af te werken. Voor die doelgroep moet dus iets gevonden worden om tot snelle afwerking te zorgen zodat de oudere handwerkster voldoening kan blijven houden.

Na die mooie en realistische inleiding volgen een flink aantal hoofdstukken waarin Boek Nu nog afwerkenleuke ideeën worden gegeven (uit de sixties dus) met een duidelijke instruktie hoe dat allemaal af te werken. Kussens, Tassen, Schellekoorden, Boekomslagen, Naaimanden, Zakken, Theebladhangers en nog veel meer. Wat ik zelf bewonder in dit boek is dat ze met zulke aantrekkelijke ideeën kwamen om überhaupt aan een nieuw handwerk te beginnen. Ik had zelf al verschillende briefjes tussen de pagina’s gelegd van ideeën die ik nog wel eens zou willen maken.

In mijn gister verschenen nieuwsbrief (die verstuur ik altijd op zaterdagochtend) ging ik even in op het fenomeen van onafgemaakte handwerken. Op meerdere blogs las ik de afgelopen weken een overzicht van handwerken (met name quilts) die de blogster dit jaar hoopt af te maken. Wel een leuk idee om dat aan het begin van het jaar aan je blogvolgers te laten zien. Ik vind het een grappig idee dat làng voordat mensen blogden (en zelfs nog vóórdat er computers bestonden), en ook làng voordat het begrip UFO’s (Unfinished Objects) was uitgevonden, dit boek al was verschenen. Ik zet het in m’n shop. Voor iemand die nog een duwtje nodig heeft.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.